Skip to main content

Persahabatan Luar Biasa antara Beruang, Singa dan Harimau

Sebuah pusat perlindungan hidupan liar di Amerika Syarikat mempunyai 3 sekawan yang digelar BLT ( Bear, Lion & Tiger). Ketiga-tiga haiwan ini diselamatkan ketika mereka masih lagi berusia dua bulan, kira-kira 8 tahun lalu.

Fakta ringkas:
  • Ketiga-tiga trio ini sukar dipisahkan kerana mereka dibesarkan bersama sejak kecil lagi.
  • Mempunyai nama sendiri- Baloo (the bear), Leo (the lion), dan Shere Khan (the tiger)
  • Mereka dijumpai bersama ketika polis menggempur sebuah markas pengedar dadah pada 2002
  • Sejak itu, mereka tinggal bersama di Noah's Ark Animal Rehabilitation Center and Children's Care Home
  • Kini, mereka mempunyai kelab peminat sendiri di Facebook.
sumber: http://animalslook.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.