Skip to main content

Bra (Baju Dalam Wanita) Tertua Di Dunia

 Alat penahan dada atau bra ini didesain sejak dahulu kala lagi untuk memperkukuh dan memperelok belahan dada wanita sebagaimana bra moden pada masa kini.

Fakta Ringkas:
 • Berusia lebih dari 200 tahun, dihasilkan sekitar tahun 1800
 • Ditemui berada dalam simpanan Museum Science di London
 • Bra ini terkenal pada tahun 1990 dengan jolokan 'Hello Boys' dan diperagakan oleh model Eva Herzigova

Selina Hurley, seorang Assistant Curator di museum itu berkata; " Kami  berpendapat bahawa peningkatan bentuk tubuh sebagai suatu penemuan moden."

" Sebaliknya, penemuan bra ini menunjukkan bahawa wanita mencari cara memperkukuh dan memperelok belahan dada sejak ratusan tahun lagi."

Tidak dapat dipastikan siapakah yang mencipta bra itu.

sumber: arenaphoto.blogspot

Comments

 1. mr. mind: hahah, ada kot..nt aku cari infonya!

  ReplyDelete
 2. simpanlah seluar dlm anda dari sekarang, dan tayanglah kepada dunia 200 tahun akan datang...nescaya seluar dlm anda akan menjadi tertua.

  ataupun pakai la seluar dalam anda sekerap mungkin, tetapi ingat jangan sesekali basuh, nescaya akan menjadi seluar dlm pling tidak pernah basuh atau paling kotor di dunia...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.