Skip to main content

9 Bentuk-Bentuk 'Love' Semulajadi dan Buatan

1.Heart-Shaped Mangrove, Voh, New Caledonia

Pernah tengok cite Boys Over Flower? Inilah tempatnya di mana Goo Jun Pyo membawa kekasihnya, Gum Jan Di menggunakan helikopter untuk menyatakan rasa cintanya kepada gadis itu. Mungkin inilah salah satu potongan mangrove berbentuk hati yang paling terkenal di New Caledonia, dibuat oleh fotografer udara terkenal Yann Arthus Bertrand dan ditampilkan pada muka depan bukunya, dengan judul “Earth From Above.”
 
2. Heart-Shaped Island, Gutierrez Lake, Patagonia

Sebuah pulau berbentuk 'love', dilitupi oleh pohon indah ini dapat dilawati di Patagonia, Argentina dan paling indah bila dilihat dari sisi timur tasik Gutierrez. 
 


3. Heart-Shaped Wetland, Guandu Nature Park, Taiwan 

 Guandu Park merupakan sebuah taman alam semulajadi yang terletak di Taipei City. Di taman ini anda akan dapat melihat kawasan delta berbentuk hati seperti gambar di atas.


4. Tavarua Island, Fiji 

Pulau Tavarua adalah sebuah pulau syurga menakjubkan yang berbentuk hati. Terletak di pesisir pantai Viti Levu, serta dikelilingi oleh terumbu karang.


5. Galesnjak, Croatia

 Pulau yang diberi nama Galesnjak ini terletak di selatan Zadar, Craotia


6. Heart-Shaped Lake, Ohio

Tasik berbentuk hati yang paling sempurna ini boleh ditemui di Columbia Hills Corner, Ohio


7. Heart-Shaped Forest, Cantabria, Spain
 


Hutan yang indah ini dapat dilawati di Cantabria, Utara Sepanyol



8. Heart-Shaped Lake, Chembra, India

Inilah salah satu daya tarik pelancongan di India, tasik yang terletak di bahagian atas Chembra Peak di India ini dikatakan tidak pernah kering. Rupanya lebih dari 150 orang melawat tasik ini setiap hari walaupun terpaksa menempuh  perjalanan sejauh 3km ke atasnya.


9. Heart Reef, Great Barrier Reef of the Whitsundays


Heart Reef ini terbentuk secara semulajadi dan merupakan koleksi batu karang berbentuk hati terkenal di Australia.

 

Comments

  1. yg dekat Fiji tu insyaAllah boleh pegi kot.terujaaaaa~

    ReplyDelete
  2. wow...cantikkkkk..teringin nak g honeymoon kt sume pulau tu..heheheh

    ReplyDelete
  3. saya lagi suke kalau yang tersayang belikan terus tempat tu...
    hehehe! :)

    ReplyDelete
  4. sizuka: ha'ah NZ dkt je kan dgn fiji.molek sgt lah..hehe

    ReplyDelete
  5. hazwan: romantiknya kau nih. mesti bakal wife ko happy.hahah

    diana: kene suh yg tersyg bawakkan juga.tp kene kawin la dulu...

    irnadia:kene cari bf yg billionare la cm ni...!

    ashrafi:subhanAllah

    ReplyDelete
  6. masyaAllah...menarik nye...ciptaan Allah

    ReplyDelete
  7. cantik nye!!~teringin nk pergi la..huhu...

    ReplyDelete
  8. wah cantek bangat.. mau pinjam pic kat sni buleh..? buleh laaahhhhhhhhh!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.