Skip to main content

(GAMBAR) Kecantikan Negara Bangladesh Yang Ramai Orang Tak Tahu
Tak ramai yang tahu negara Bangladesh ni  sebenarnya mempunyai banyak tarikan alam semulajadi yang menakjubkan. Banyak lokasi menarik yang boleh dikunjungi, tetapi tak ramai antara kita yang berani travel ke sana bukan? Di sini Encik Billy kongsikan beberapa tempat menarik di sana. Manalah tahukan satu hari nanti korang berpeluang melancong ke Bangladesh? ;)


Kawasan pertanian di Dhaka, Bangladesh


Ladang teh di Sylhet, BangladeshSt. Martin Island, BangladeshNational Park, BangladeshCox Bazaar, the world's longest beach, BangladeshShuvolong Waterfall, Rangamati, BangladeshRangamatiKaptai LakeRangamatiShangu river, Thanchi, Bandorban, Bangladesh.Sylhet, BangladeshBuriganga river in Dhaka, Bangladesh
Bandorban, Bangladesh. Remakri Falls -Bandarban, Chittagong, Bangladesh


 Bandarban, BangladeshAmiakum falls, Bandarban, Bangladeshsource: pininterest, google image
Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.