Skip to main content

Hotel Bilik Mayat

Menginap di sebuah motel dengan bilik yang nyaman mungkin sudah menjadi perkara yang biasa. Namun, beranikah anda menginap di sebuah motel yang dibangun dengan tema seperti bilik mayat?


Morgue Motel, sebuah motel yang didesain ala bilik mayat dibangunkan oleh Hayden Pearce, seorang pengusaha asal Tasmania, Australia.

Motel ini dilengkapi dengan tempat tidur yang diperbuat daripada sebuah lempengan batu dengan sebuah sandaran yang terbuat dari kayu, sama seperti tempat yang biasa digunakan untuk meletakkan mayat.

source: http://lifestyle.liputan6.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.