Skip to main content

Trend Terbaru Orang China Ketika di Pantai - Face-kini


Sejenis trend baru pakaian renang melanda pantai Cina di Qingdao di wilayah Shandong timur China. Ketika cuaca menjadi lebih panas, kebanyakan lelaki dan wanita dilihat muncul di pantai memakai sut badan penuh yang menutup dari kepala hingga ke kaki. 


Bahagian atas baju renang yang mempunyai ski-mask dengan lubang dipotong di tempat-tempat yang sesuai untuk meninggalkan mata, hidung dan mulut terdedah, memberikan pemakainya suatu penamilan ganjil yang kelihatan menarik. Penduduk tempatan memanggil pakaian renang sebagai "Face-kini"

Topeng ini adalah cara bagi mereka yang suka berjemur di pantai untuk melindungi kulit mereka daripada sinaran matahari, disamping turut berguna bagi menangkisserangan serangga dan obor-obor.

source: http://www.amusingplanet.com

Comments

  1. jadi nampak terlihat aneh jika memakai itu

    ReplyDelete
  2. iya juga sih kelihatan menarik, beda dari yang lain. Tp belum ada diindonesia yang menggunakan seperti itu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.