Skip to main content

Gambar Palsu Makam Nabi Muhammad S.A.W Yang Tersebar di Internet

Terdapat banyak imej yang tersebar di Internet dan Google, juga di facebook yang mendakwa gambar-gambar ini adalah imej makam Nabi Muhammad (sallallahu alyhi wa sallam). Berikut adalah imej-imej yang dimaksudkan:

KEBENARAN:
Ini adalah dua gambar makam yang berbeza dikongsi di facebook.


1. Makam Maulana Rumi:

Satu kepunyaan makam Maulana RumiBerikut adalah imej makam Maulana Rumi:
2. Makam Osman Gazi:

Yang kedua milik makam Osman GaziBerikut adalah imej makam Osman Gazi ini:
source: http://islamtreasure.blogspot.com

Comments

  1. yang terpenting makam rosul Muhammad janganlah di sembah tapi ikuti sunnahnya

    ReplyDelete
  2. Ever wanted to get free Google+ Circles?
    Did you know you can get these ON AUTOPILOT & TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.