Skip to main content

Keindahan Alam Semulajadi Bumi Palestin Yang Anda Tidak Dapat Lihat di Media

Jika disebut tentang Palestin, pasti ramai di antara kita yang akan terbayang imej-imej peperangan, penindasan, penderitaan, runtuhan bangunan, pembunuhan dan sebagainya lagi yang menggambarkan sisi buruk dan kucar-kacir bumi anbiya' ini. Sekarang, sila buang jauh-jauh gambaran tak elok tersebut...apakata kita hayati gambar-gambar bumi Palestin ini dari sisi lain (keindahannya) yang mungkin anda tak pernah lihat sebelum ini.

Winter in Jerusalem


Northern Palestine


Al-Naqab — Negev


Tabarreya


Jerusalem


Naharya


Church of Nativity, Bethlehem


Bisan


Northern Lakes


Al-Naasera


Al-Naqab Negev

Akka Wall


Safad


Tabariyya


Al-Khalil


Jerusalem


source: http://loolt.wordpress.comComments

 1. masya alloh sungguh indah sekali,, itulah tanda kebesaran alloh swt

  ReplyDelete
 2. palestina adalah negara sejarah islam

  ReplyDelete
 3. sungguh pemandangan yang sangat indah sekali

  ReplyDelete
 4. subhanalloh pemandangannya sangat sejuk sekalih.

  ReplyDelete
 5. subhanalloh,bumi palesting memang sangat indah.

  ReplyDelete
 6. memang kalau ada yang menyebut nama palestin,pasti d otak kita akan terbayang sisa sisa reruntuhan rumah bekas peperangan,

  ReplyDelete
 7. sungguh pemandangan yang sangat menakjubkan sekali

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.