Skip to main content

5 Lelaki Yang Bergambar Dengan Gaya Sama Setiap 5 Tahun Sekali


Segala-galanya bermula pada tahun 1982. Sekeping gambar 5 sahabat diambil menggunakan kamera peribadi ketika percutian mereka di tasik Copco, California Utara. 5 sahabat ini dikenali sebagai John Wardlaw, Mark Rumer, Dallas Burney, John Molony, John Dickson yang merupakan rakan sekelas dari Santa Barbara, California pada umur 19 tahun.

Bermula dari gambar pertama itu, mereka mengambil keputusan untuk bergambar dengan gaya yang sama setiap 5 tahun sekali. Gambar terakhir yang dirakam mereka adalah pada 2012.  


1982


1987


1992


1997


2002


2007


2012


 sumber: http://www.jelajahunik.us

 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.