Skip to main content

Gambar Terbaru 'Rear View' Model Proton Preve Hatchback P3-22A Bocor di Internet





Selama ini kita hanya didedahkan dengan spyshot versi camouflage yang sarat sebagai usaha pihak Proton untuk menyembunyikan 'wajah' sebenar model terbaru ini. Tetapi hari ini, sebuah gambar leak yang bocor di forum.lowyat.net mendedahkan rupa sebenar bahagian belakang Model Proton Preve Hatchback P3-22A ini. 

Versi camouflage



Gambar leak dari forum lowyat.


Macam mana pendapat anda? Pendapat Encik Billy, the design is acceptable la...nampak macam pinjam idea dari bahagian belakang Nissan Almera ;p


Menurut info dari forum ini juga, berikut beberapa ciri tambahan yang ada pada model ini berbanding model Preve:
  • 6 air bags
  • 17″ alloy rims
  • New ICE head unit with android (touchscreen)
  • CFE 7 speed with CVT 
  • DRL
  • Leather seat
  • Hill start assist
  • Reverse camera
  • Front and rear sensor
  • Harga: RM 76XXX

sumber: forum.lowyat.net, paultan, funtasticko

Comments

  1. hater just gonna hateMay 18, 2013 at 4:45 PM

    design look like a KIA's in the 90's
    look where is KIA now
    dissappointed!

    ReplyDelete
  2. Design belakang mcm 90's but great covering dgn CCFL tail lamp type ,mcm tail lamp bmw 5series, kia rio n golf,ada features2 terkini dan yg penting harga sgt brdaya saing dgn pasaran terkini

    ReplyDelete
  3. Design belakang mcm 90's but great covering dgn CCFL tail lamp type ,mcm tail lamp bmw 5series, kia rio n golf,ada features2 terkini dan yg penting harga sgt brdaya saing dgn pasaran terkini

    ReplyDelete
  4. desain yang sangat tapi dalam perpaduan warnanya kurang menarik

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.