Skip to main content

Melawat Bangunan DUN Negeri-Negeri di Malaysia

Tak sabar rasanya nak tunggu parlimen dibubarkan, tangan ni dah gatal-gatal nak memangkah undi. Kini, DUN di beberapa negeri sudah dan akan terbubar secara automatik sekiranya belum dibubarkan secara manual, contohnya di Negeri Sembilan yang telah auto-bubar pada 28 haribulan yang lalu. Kita tinggalkan sekejap teka-teki bila parlimen akan dibubarkan, mari kita melawat bangunan-bangunan DUN yang ada di Malaysia. 

Dewan Undangan Negeri (DUN) adalah tempat di mana ahli dewan undangan negeri (ADUN) bersidang.


 Bangunan DUN KedahBangunan DUN Johor Bangunan DUN Negeri SembilanBangunan DUN MelakaBangunan DUN Pulau PinangBangunan DUN PerakBangunan DUN PahangBangunan DUN SabahBangunan DUN PerlisBangunan DUN SelangorBangunan DUN TerengganuDUN KelantanBangunan DUN Sarawakp/s: encik billy tak dapat cari gambar bangunan DUN Kelantan, hanya ada gambar interior saja...Info Tambahan:

 


update: maaf atas kesilapan yang berlaku pada gambar bangunan DUN Pahang...terima kasih pada yang komen, kesalahan dah diperbetulkan
Comments

  1. Bangunan DUN Johor dan Perlis nampak begitu gah sekali senibinanya

    ReplyDelete
  2. Bangunan DUN Pahang itu salah. Bangunan itu adalah Bangunan KWSP Kota Kinabalu atau Kuwasa di Karamunsing, KK.

    ReplyDelete
  3. Dun Pahang tetapi pic bangunan KWSP, hairan mcmner bole terlepas pandangan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.