Skip to main content

Aneh, 3 Remaja Lelaki Ini Mempunyai Payudara Seperti Wanita


Tiga remaja lelaki adik beradik yang tidak disebutkan namanya dari Republik Dominika ini tidak pernah menginginkan mereka dilahirkan seperti ini. Namun ketidakseimbangan hormon dalam tubuh menyebabkan mereka mempunyai payudara seperti perempuan.


Menurut bapa mereka, Felipe Ramirez, keganjilan pada anak-anaknya mulai dilihat ketika mereka menginjak usia 9 tahun. Kini ketiga-tiga anaknya berusia 10, 12, dan 17 tahun dan dia berasa tertekan pula kerana tidak memiliki dana untuk memberikan anaknya rawatan perubatan. Fenomena ganjil ini membuatkan mereka selalu menjadi mangsa buli.

Kelainan yang dialami oleh mereka dalam dunia perubatan dikenali sebagai Gynecomastia.


Gynecomastia (Gynaecomastia) adalah perkembangan tidak normal di mana kelenjar susu pada kaum lelaki membesar dan mereka memiliki bentuk fisikal seperti seorang wanita. Gejala abnormal seperti ini mungkin diwarisi dari orang tua, iaitu dari pihak ibu sebagai pembawa gen sifat-sifat tersebut. Golongan lelaki yang sering menderita Gynaecomastia adalah mereka yang proses metabolisme tubuhnya tidak stabil. Namun hal ini tidak disebabkan kerana obesiti atau kegemukan.


Dr Elbi Morla yang memimpin operasi pembedahan yang dilaksanakan atas kemurahan hati pemimimpin Velez Santana Hospital, Dr. Pedro Antonio Delgado (kanan) yang memutuskan pihak hospital menanggung sepenuhnya kos pembedahan.


sumber: http://www.noveloke.com

Comments

  1. beruntung ada fdonatur kasian kalau di biarkan pasti tertekan kehidupannya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.