Skip to main content

Memakan Perhiasan, Menu Utama Kafe Ini !

Pernahkah anda melihat perhiasan yang boleh di makan? Di Jepun, terdapat sebuah kafe yang menawarkan pelbagai jenis perhiasan, mulai dari gelang, rantai, hingga cincin yang semuanya dapat dimakan!

 

Perhiasan di kafe ini tentu saja bukan perhiasan yang diperbuat daripada berlian, emas atau batu-batu lainnya. Tetapi diperbuat daripada bahan berasaskan coklat, cup cake dan macaroons.

Info Ringkas:
  • Sensasi makanan unik ini hanya boleh didapati di cafe Q-pot, yang terletak di Tokyo. 
  • Di sini, para pengunjung akan diberikan pilihan menu yang terdiri dari tiga "piring", iaitu piring cincin, piring rantai dan piring biasa.
  • Untuk piring cincin, terdapat gambar pergelangan tangan yang direka agar dapat dihias seperti gelang dan cincin. 
  • Piring rantai atau kalung terdapat gambar bahagian atas tubuh seorang wanita. Piring ini dihiasi dengan makanan berbentuk kalung dan gelang. 
  • Piring biasa pula biasanya digunakan untuk menu lain yang ditempah pelanggan. Tidak hanya itu saja, pengunjung juga dapat memilih menu biskut dan kueh yang diinginkan untuk kemudian dihidangkan di ketiga pilihan piring tersebut.
  • Cafe Q-pot ini dibuka setiap hari mulai pukul 11.30 pagi sehingga 20.00 malam.

 
Lagi gambar-gambar menarik:

Semua perhiasan di atas boleh dimakan


sumber: http://o-cerita-o.blogspot.com/


 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.