Skip to main content

Gadis Cantik Ini Adalah Pembaca Berita Bertudung Pertama Di Amerika Syarikat

Noor Tagouri seorang gadis berasal dari Maryland, Amerika Syarikat dan berusia 19 tahun, mencatat sejarah dengan menjadi pembaca berita muslim pertama yang sekaligus bertudung di negara Uncle Sam itu.
 

Beliau menjadi wartawan dan pembaca berita di stesen TV ABC (saluran berita ABC 7 News). Hal ini menjadi prestasi tersendiri di negara yang sebahagian besar penduduknya membenci Islam.

sumber: www.memobee.com

Comments

 1. This is cool. Macam Yuna juga, komuniti dekat negara uncle Sam pun boleh terima Yuna untuk berkongsi muziknya.
  #IslamUniversal

  ReplyDelete
 2. alhamdulillah , semoga Islam dapat berkembang dan mereka dapat menerima islam , syabas buat wanita itu

  ReplyDelete
 3. ala.... ni pun nak bange ke..?? tak ade ape yg membangakan pun....

  ReplyDelete
 4. subhanallah..semoga menjadi inspirasi bagi muslimah lain.. amiin

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.