Skip to main content

Menarik! Restoren Yang Berada di Bawah Air Terjun di Filipina

Waterfall Labassin, restoran dengan konsep terbuka dan berada tepat di bawah sebuah air terjun kecil ini memiliki konsep yang unik dimana para pengunjung dapat menikmati makanan yang disajikan sambil merasakan dinginnya air yang mengalir diantara kaki-kaki mereka.


Info Ringkas:
  • Restoran yang unik ini merupakan salah satu daya tarikan di Villa Escudero Plantations and Resort di Filipina. 
  • Air terjun ini bukanlah air terjun semulajadi, sebaliknya merupakan air terjun buatan di mana air yang mengalir berasal dari empangan Labasin. 
  • Sekilas sejarah empangan ini, pada tahun 1900-an, Don Arsenio Escudero membangunkan loji janakuasa hydroelektrik pertama di Filipina untuk menyalurkan elektrik ke kilang pemprosesan kelapa dan Villa miliknya.
  • Kini, empangan tersebut telah diubah menjadi sebuah tasik di mana para pengunjung dapat menikmati aktiviti rafting dengan menggunakan rakit yang diperbuat daripada buluh dan mengeksplorasi budaya tempatan Filipina. 
  • Setelah itu para pengunjung dapat merasakan sebuah restoran yang unik, berada di bawah sebuah air terjun.


sumber: http://www.mobgenic.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.