Skip to main content

Sebuah Kedai di UK Menjual Anggota Badan Manusia Sempena Resident Evil 6


Sebuah kedai menjual daging di UK, 6 Wesker & Son Ltd. selama dua hari berturut-turut menjual daging manusia dengan pelbagai bentuk anggota tubuh manusia. 


Potongan-potongan tubuh manusia digantung di ruang pendingin sepertimana layaknya daging binatang ternak. Tidak hanya itu, potongan-potongan tubuh itu di ruangan display yang diperkemaskan dalam stereofoam berbungkus plastik. Anggota tubuh yang dipamerkan itu terdiri daripada potongan jari-jari, lidah, mata, cuping telinga dan juga penis manusia!

Pemandangan yang sangat mengerikan dapat dilihat di kedai itu; tubuh manusia tanpa kaki dan tangan, lengan di gantung dengan pengait besi, telapak tangan dan pemandangan mutilasi anggota tubuh manusia lainnya yang tidak kalah mengerikan.

Yang lebih mengerikan lagi ada terdapat tubuh wanita yang disiat dan dikuliti serta di letakkan di atas meja dan siap dipotong-potong untuk dijual.Kenyataan pemandangan menakutkan di atas tidak seperti yang terlihat atau seperti anda bayangkan. Semua ini hanyalah satu 'trick' yang dilakukan oleh pasukan pembuat game Resident Evil 6 untuk menarik perhatian para wartawan. Bentuk anggota tubuh manusia tersebut dibuat dari pelbagai jenis daging binatang ternak yang dibuat sedemikian rupa sehingga sangat mirip dengan potongan-potongan tubuh manusia. Resident Evil  adalah sebuah  game terkenal yang membawa tema horor dalam pembuatan permainannya.

sumber: realifact.blogspot.com/

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.