Skip to main content

Kapal Cruise Untuk Kaum Nudist di Croatia

Selama ini mungkin ramai yang tidak tahu bahawa negara Croatia menerima kaum nudist (golongan yang suka berbogel) dengan tangan terbuka. Ini dapat dilihat melalui pembukaan kawasan pantai untuk kalangan kaum nudist dan menjadi salah satu daripada pantai paling disukai oleh golongan ini di seluruh dunia.

Croatia dikatakan memiliki 30 pantai dan resort rasmi yang dikhususkan untuk kaum nudist. Sementara untuk pantai yang tak rasmi, paling kurang terdapat di sekitar 1000 pulau di negara itu yang melapangkan tangan mereka untuk menerima kaum nudist.
Tidak hanya setakat itu sahaja, terdapat juga perkhidmatan kapal pesiaran (cruise) untuk kaum nudist. Layanan ini diberikan eWaterways dengan tawaran dua hari berlayar di Kvarner Bay dan Dalmatian islands. Jurucakap syarikat itu mengatakan kapal pesiaran untuk kaum nudist ini biasanya ditujukan untuk kelompok tertentu sahaja.
Berbogel di atas kapal pesiaran adalah sesuatu yang diwajibkan ketika pelayaran, namun ketika kapal itu berlabuh, maka kaum nudist harus memakai kembali pakaian mereka. 
Jumlah penumpang sekitar 36 orang dan kebanyakan berusia lebih daripada 50 tahun. Mereka umumnya berasal dari Australia,United Kingdom, dan Jerman. Sekali naik kapal pesiar ini, setiap orang dikenakan bayaran sebanyak USD 618 AS (RM 1850) seorang.
 sumber: http://www.tribunnews.com

Comments

 1. pulau dah cantik... tapi menggalakkan maksiat dan mengundang bala ja... haish!!!

  ReplyDelete
 2. ayoooo...
  Kapal je cantik...
  Tapi.. DAMN !

  ReplyDelete
 3. nanti kena tsunami kang baru tau...

  ReplyDelete
 4. Astagfirullah...
  kalau tenggelam sebijik pun lum tentu serik puak2 ni..
  haishhh...

  ReplyDelete
 5. wow best gila kapal ni bleh bogel2..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.