Skip to main content

Dewasa Sebelum UsiaComments

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. cik nurul bdk2 zaman skg makin advance benda2 cam. so kita kita elak camne pun mrk akan cari jln utk belaja benda ni semue.

  jadi bg kita yg dh berumur ajar benda for good thing supaya jgn buat benda tu dr kita larang buat benda tu.

  1 lg jgn kata kan terpengaruh dgn benda2 cam ni. byk lg yg boleh buat bdk2 terpengaruh. for pembelajaran bg saya x pe. utk tahu benda2 camtu akan jadi benda yg x baik.

  jadi sebagai org dewasa pantauan, nasihat, ajaran & didikan yg bernas & bijak mengatasi & mengawal ye tu paling penting.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.