Skip to main content

Proses Pembuatan Pulau Buatan, The World Dubai
The World adalah sebuah projek mega kerajaan Dubai yang bercita-cita untuk membina sebanyak 300 buah pulau buatan di perairan Dubai dalam bentuk sebuah peta dunia. Sebanyak 321 juta tan pasir dan 31 juta tan batu telah dihabiskan dengan nilai pelaburan sebanyak RM 42 billion. Pulau-pulau ini mula dibina pada tahun 2003 dan hingga kini ia masih terbengkalai di mana sebahagiannya dilaporkan sudah tenggelam. 

Berikut gambar-gambar proses pembuatan The World:
Comments

  1. alah negara diorg padang pasir, byk je pasir..tu pun perlu kos smpai brpuluh billion ke?

    ReplyDelete
  2. ada sesape berani pijak pasir2 tu?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.