Skip to main content

Kolam Renang Paling Padat di Dunia

Lebih sejuta orang telah mengunjungi sebuah kolam renang gergasi yang dikenali dengan nama 'Laut Mati' China yang terletak di sebuah taman tema air di wilayah Sichuan.


Taman tema dalam bangunan itu merupakan taman tema air terbesar di China merangkumi kawasan seluas 30,000 meter persegi. Laut buatan itu mengandungi 43 bahan mineral.


Ekoran kadar kemasinan kolam itu lebih 22 peratus, orang ramai akan mudah terapung sama seperti di Laut Mati di Asia Barat.

source: http://www.whatsonchengdu.com

Comments

 1. padatnya, camna nak mandi tue? tak selesa betul

  ReplyDelete
 2. Nak berenang pun x dapat, haha~

  ReplyDelete
 3. ni basah peloh.bukan basah mandi kati sini

  ReplyDelete
 4. ni bukan kolam RENANG, ni kolam RENDAM...hahaha

  ReplyDelete
 5. :O

  Biar btul mrk ni. dh xde xtiviti lain tu yg buat xtiviti baru tu. nk masuk dlm world of rekod la katakan... hehehehh

  ReplyDelete
 6. macam mana nak berenang kalau camnih??

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.