Skip to main content

Istana Pasir Tertinggi di Dunia

Ed Jarrett, pemegang Rekod Dunia Guinness bagi istana pasir yang tertinggi, telah mengatasi rekodnya sendiri buat kali kedua.

Pembinaan yang luar biasa itu telah dilakukan di Winding Trails Recreation Area di Farmington, Connecticut, Amerika Syarikat dengan ukuran 11.6 meter tinggi, iaitu 6 kaki lebih tinggi daripada rekod terdahulu. Reka bentuk istana pasir itu bertemakan istana zaman pertengahan yang mempunyai naga berkepala dua dan Rapunzel.

Lebih 1.6 juta pound pasir dan air digunakan untuk mewujudkan struktur, manakala lebih daripada 1,000 sukarelawan diperlukan untuk membantu Ed, secara kolektif menyumbang lebih daripada 2,000 jam kerja.


 


 source: http://www.coolpicturegallery.us

Comments

  1. perkerjaan yang sia-sia,,cuma terkenal di dunia sahaja tetapi masa yang banyak telah dibazirkan semata-mata ingin mencari kepuasan.......

    ReplyDelete
  2. cantik, tpi itu istana pasir. bole tahan kejap je.~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.