Skip to main content

(GAMBAR) Pemenang Miss Universe Malaysia 2012: Kimberley Ann Estrop-Leggett

Anak kelahiran Pulau Pinang Kimberley Ann Estrop-Leggett membawa pulang gelaran Miss Universe Malaysia malam tadi.


Kecantikan gadis berusia 18 tahun itu berjaya menewaskan lapan peserta lain pada acara kemuncak gala yang diadakan di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid di sini.

"Saya tidak fikir anda boleh menentukan apa yang rakyat Malaysia kelihatan seperti (dari segi penampilan). Saya rasa saya mewakili konsep 1Malaysia, "kata Leggett, yang berketurunan British-Belanda.

Leggett, yang telah menangguhkan pengajiannya untuk mengambil bahagian dalam pertandingan itu, berharap untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang perniagaan dan ekonomi.

Beliau adalah salah seorang daripada 19 peserta yang telah dipilih daripada lebih seribu peserta dalam sesi uji bakat yang diadakan di seluruh negara.

Para finalis muncul di dalam
rancangan realiti enam episod, BeautyCamp  yang telah diadakan pada bulan September.

Sembilan finalis telah ditentukan oleh undi popular yang berdasarkan rancangan realiti, yang mencakupi 20% daripada keputusan akhir.

Leggett menewaskan peserta kegemaran Gabriella Aileen Robinson, 22, yang mendapat lebih daripada separuh jumlah undi daripada penonton Malaysia.

Beliau dijangka untuk bersaing dalam pertandingan ratu Miss Universe tahun depan.

Hakim-hakim untuk acara kemuncak termasuk bekas ratu kecantikan Datin Josephine Suryo Ramadhan, pereka fesyen Amir Luqman, model pengurusan icon Andrew Tan, fesyen guru Gillian Hung, dan fesyen pereka Stephanie Kay dan Bill Keith.


 
 
 
 
 
 

sumber: thestar, yfrog.com, http://pageantisland.blogspot.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.