Skip to main content

Dulu Manusia Tergemuk di Dunia, Kini Kulit Menggelebeh Selepas Kurus

Seorang lelaki British yang pada satu ketika dahulu adalah manusia paling gemuk di dunia kini merayu pihak doktor di NHS untuk menghapuskan lapisan kulit menggelebeh selepas dia berjaya menghilangkan lebih separuh berat badannya.


Paul Mason, 50, yang berat kira-kira 400 kg dua tahun lalu, menjalani pembedahan pintasan gastrik selepas dia diberitahu dia bakal menghadapi kematian jika tidak dibedah.

Tetapi dia telah ditinggalkan dengan lapisan kulit menggelebeh yang hodoh selepas penurunan berat badan yang melampau dan kini memerlukan satu pembedahan untuk membuang lapisan kulit berlebihan dari perut, lengan dan kaki.


Lagi gambar Paul Mason selepas berjaya kurus: 
 

Dan dibawah ini pula adalah gambar-gambar Paul Mason ketika masih gemuk:


sumber: http://www.dailymail.co.uk

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.