Skip to main content

Oh Kolestrol! Badan Menggelebeh Lepas Buat Liposuction

Ada orang yang tak suka berdiet, tak sanggup berdiet dan exercise, lebih senang memilih kaedah liposuction untuk menjadi kurus dan slim dengan segera. Kesannya memang pantas, tapi kalau jadi macam lelaki dalam gambar di bawah ni...nak ke?

 

Sedikit info:
 • Liposuction adalah kaedah di mana lemak pada bahagian tertentu badan dibuang melalui kaedah pembedahan dan sedutan. Ia adalah sebahagian daripada prosedur pembedahan kosmetik.
 • Kaedah ini berisiko dan boleh menyebabkan kematian. Semakin banyak lemak dibuang, semakin tinggi risiko pembedahan.
 • Biasanya, antara kesan sampingan daripada lopsuction ini ialah skin lumpiness/ dents atau juga kulit menggelebeh.Untuk membaca dengan lebih lanjut kesan sampingan ini, anda boleh klik di sini.

 
 
 
 


Ralat/ Pembetulan: Lelaki dalam gambar di atas ini tidak melakukan kaedah Liposuction, sebaliknya hanya mengamalkan kaedah diet yang biasa. Sila rujuk komen daripada cik Sakinah Lo di bawah. Encik Billy memohon maaf atas kesilapan info ini . Namun info ringkas tentang Liposuction dan kesan sampingannya masih boleh diguna pakai. 


Comments

 1. G la pulak oprate buang kulit lebih tu...ape da...

  ReplyDelete
 2. Guy in this picture doesn't do liposuction, his name is Davis Smith, he doing old fashion diet ,healthy meal and exercise and lose 450 pounds in 23 month. After losing that much body fat, he has an excessive skin. The only surgery he made is remove the excess skin not liposuction.

  ReplyDelete
 3. @Sakinah Lo thanks for ur info.as a matter of fact, as mention in the disclaimer section, all stories in this blog may or may not be true.it may contain fact, speculation or just rumours.nvm, thanks again for ur info. i'll make correction..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.