Skip to main content

[Gambar]- Seni Arca Pasir Yang Mengagumkan



Seni ukiran pasir merupakan antara salah satu hasil karya seni yang masih kurang popular jika dibandingkan dengan karya-karya seni yang lain. Mungkin bagi kebanyakan orang, aktiviti ini hanya dianggap sebagai aktiviti suka-suka jika pergi berkelah di tepi pantai seperti aktiviti membina istana pasir. 


Namun kini, ia telah menerima satu suntikan baru apabila kini ia dianggap sebagai salah satu karya seni yang mula mendapat pengiktirafan.  Malah di beberapa negara seperti di Eropah, China, Korea Selatan dan lain-lain, beberapa buah muzium yang menampilkan arca pasir ini telah didirikan.

Apa kata anda tengok gambar-gambar di bawah. Menarik, tertarik? Kalau ya, anda memang da bomb!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sumber:http://www.funzu.com

Comments

  1. wow..amazing.!!
    cantik n kreatif giler

    ReplyDelete
  2. wow..cnelah diorg wat ek? cantik der..

    ReplyDelete
  3. sgt cantik.. mmg kreatif..
    tringat plak time kecik2 masa men pasir dekat pantai.. tapi aku slalu men tanam2.. haha~

    ReplyDelete
  4. sgt kreatif...kalau kat malaysia buat camni sgt best kan...

    ReplyDelete
  5. keunikan bakat seni yg tak ternilai harganya... bertambah superb apabila dijadikan medium ke arah yg lebihpositif dan dinamik

    ReplyDelete
  6. sumpah, memang org yang buat ini, orang yang tangannya bear benar berseni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.