Skip to main content

Ilusi Optik (9)- Perempuan Kerdil

Dalam gambar di atas ini, imej wanita tua yang kelihatan nampak sangat kecil dan kerdil walaupun wanita ini sebenarnya bersaiz seperti wanita biasa. Anda punya idea bagaimana imej di atas boleh terhasil? Sila lihat solution nya di bawah.

Trick

Yang penting ialah bagaimana kerusi dan wanita itu diletakkan. Selebihnya terletak pada bagaimana posisi angle gambar itu diambil. Ianya tanpa sebarang teknik photoshop!

sumber:http://www.eyetricks.com

Comments

  1. benda camni pun ada jual ek?xtau lak..hehe

    ReplyDelete
  2. haniey: huhu, entahla..kat sna (U.S) ada jual kot

    ReplyDelete
  3. Sekali tengok nampk betul

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.