Skip to main content

Gambar Yang Paling Banyak di-Tag di Dunia

Ingin tahu gambar apa yang paling banyak di-tag dalam Facebook di seluruh dunia?

Jawapannya, gambar di bawah ini..


Gambar bersaiz besar ini menampilkan keriuhan orang ramai yang hadir dalam Festival Glastonbury yang diadakan di UK.

Fakta ringkas:
  • Gambar ini telah di-tag oleh hampir 9 ribu orang! Gambar ber-resolusi tinggi ini menampilkan sekitar 70 ribu orang penonton festival yang bersesakan, tersengat matahari dan dibasahi peluh.
  • Siapa sangka, setelah dipublish kan melalui website Orange, gambar yang sebelumnya hanya sekadar gambar biasa berkemungkinan untuk mencatat rekod dunia sebagai gambar yang paling banyak di-tag di seluruh dunia.
  • Head of Brand Partnerships Orange, Andrew Pearcey, berharap foto di laman web itu akan mampu mencatat rekod dunia dalam Guinness World Record. "Kami sangat teruja kerana terdapat lebih daripada 8000 penonton festival yang bersama-sama melakukan penghitungan. Dengan demikian, kami sudah pasti akan mencatat rekod baru untuk Guinness World Record,"
sumber: arenaphoto.blogspot

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.