Skip to main content

Gambar Yang Paling Banyak di-Tag di Dunia

Ingin tahu gambar apa yang paling banyak di-tag dalam Facebook di seluruh dunia?

Jawapannya, gambar di bawah ini..


Gambar bersaiz besar ini menampilkan keriuhan orang ramai yang hadir dalam Festival Glastonbury yang diadakan di UK.

Fakta ringkas:
  • Gambar ini telah di-tag oleh hampir 9 ribu orang! Gambar ber-resolusi tinggi ini menampilkan sekitar 70 ribu orang penonton festival yang bersesakan, tersengat matahari dan dibasahi peluh.
  • Siapa sangka, setelah dipublish kan melalui website Orange, gambar yang sebelumnya hanya sekadar gambar biasa berkemungkinan untuk mencatat rekod dunia sebagai gambar yang paling banyak di-tag di seluruh dunia.
  • Head of Brand Partnerships Orange, Andrew Pearcey, berharap foto di laman web itu akan mampu mencatat rekod dunia dalam Guinness World Record. "Kami sangat teruja kerana terdapat lebih daripada 8000 penonton festival yang bersama-sama melakukan penghitungan. Dengan demikian, kami sudah pasti akan mencatat rekod baru untuk Guinness World Record,"
sumber: arenaphoto.blogspot

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.