Skip to main content

Snippets (1)

Fakta-fakta dari Internet:


  • Manusia boleh merasa gula dalam cecair jika nisbah gula 1 dalam 200 bahagian air. Tetapi rama-rama melakukannya 1 dalam 300 000.

  • Menurut Institute of Development Studies di Susses, United Kingdom, menjelang 2020 lebih 8.5 juta penduduk Dunia Ketiga (termasuk Malaysia) akan mati kerana rokok.

  • Mereka yang tidur berdengkur menghadapi risiko diserang angin ahmar. Dengkuran menyebabkan kandungan oksigen daripada darah ke otak berkurangan. Begitu juga orang dewasa yang tidur malam lebih dari lapan jam, kemungkinan menerima padah yang sama.



  • Nil di Afrika-sungai paling panjang di dunia dengan ukurannya 6650km diairi oleh dua sumber utama iaitu sungai-sungai dari kawasan tanah tinggi Ethiopia dan Tasik Victoria



  • Gamat adalah hidupan laut yang lembut, badannya bergetah dan pergrakannya terlalu perlahan. Namun ia mempunyai daya tahan serangan musuh paling berkesan. Ketika merasa diancam, ia akan memutuskan ususnya serta-merta. Musuh merasa geli-geleman dengan usus berlendir dan melekit. Organ dalamannya itu akan tumbuh semula dalam tempoh singkat.

Comments

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.