Skip to main content

Anjing Berwajah Manusia Gemparkan Amerika Syarikat


Anda mungkin terkejut melihat wajahnya. Yup, anjing berjenis Poodle-Shih Tzu yang diberi nama Tonik ini memiliki wajah mirip manusia.


Dipetik daripada Petfinder.com - laman web haiwan yang merawat Tonik - mengatakan bahawa anjing tersebut diselamatkan dari sebuah tempat pembuangan sampah di Kentucky, Amerika.

"Dia (Tonik) boleh hidup dengan anjing lain. Dia juga tidak berbahaya. Tetapi, sebaiknya dia tidak dipelihara di sekitar bersama kanak-kanak kecil kerana hal ini boleh membuatkan keletihan," tulis Petfinder.com dalam entrinya, yang dipetik oleh New York Daily News.

Bagi mereka yang berminat untuk memeliharanya, Petfinder.com meminta sumbangan pemeliharaan sebesar USD 250 atau sekitar RM 750.source: Petfinder.com, nydailynews

Comments

 1. Kite x pasti ade kemungkinan ayah die adalah seorng manusia.....Zaman skrg mnusia x kira dgn haiwan pun jadi.

  ReplyDelete
 2. apa le bongok anon atas aku ni.

  ReplyDelete
 3. Anon atas skali bongok...mest penah buat ngn binatang...ngok!

  ReplyDelete
 4. sepertinya itu hasil hubungan hewan dan manusia jadinya seperti itu

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.