Skip to main content

Kerjaya Penguji Lipstik Pada Zaman Dahulu

Gincu ataupun Lipstik merupakan salah satu alat kosmetik wanita yang popular di serata dunia. Semenjak mula-mula ia diperkenalkan, lipstik berjaya menarik minat ramai wanita untuk menggunakannya terutamanya untuk menarik perhatian kaum lelaki.Namun, tak semua orang tahu bahawa kerjaya sebagai penguji lipstik juga sudah mula wujud ketika itu.
 

Sekumpulan penguji ginju yang terdiri daripada sukarelawan wanita telah ditugaskan bagi menguji produk lipstik yang baru dikeluarkan. Caranya mudah, mereka hanya perlu mengenakan gincu tersebut dan dikehendaki mencium seorang sukarelawan lelaki yang bertuah. Jika 'cetakan' ciuman jelas kelihatan, maka produk gincu itu dikatakan berjaya.   sumber: http://drysheet.blogspot.com


Comments

  1. heh? haha~ considered berjaya if ada cetakan lipstick disitu? x tahu~~~ pn~~~~ haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.