Skip to main content

Oil Stone City di Russia, Kota Terapung di Tengah Laut

Bandar oil stone ini terbentuk di awal 1940-1950an, kerana kesan perang dunia ke-2 yang pada ketika itu sangat memerlukan sumber tenaga yang banyak (minyak).


Panjang keseluruhan jalan raya di bandar tersebut apabila digabungkan mencapai jumlah panjang 350 km (200 mil). Di sini juga terdapat sekolah, air pancut, pusat-pusat membeli belah, serta padang bola sepak berumput untuk kanak-kanak bermain bola.

Bandar ini dihuni lebih dari 2000 orang, dan jarak antara bandar ini ke daratan adalah sejauh 42km. Dan masyarakat di bandar ini terlihat bahagia hidup di kota yangg mengapung di tengah-tengah laut ini.
sumber: www.kaskus.us

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.