Skip to main content

Jambatan Gantung Paling Menakutkan di Dunia

 
 
 
 
 
Jambatan Tasik Hussaini-Borit yang terletak di Pakistan, dianggap sebagai salah satu jambatan paling berbahaya di dunia kerana ia tersangatlah tua, sempit, dan terletak terlalu tinggi di atas tasik dan yang paling menakutkan-kebanyakan papan kayunya telah hilang.


Ia mungkin dilihat remeh, namun jambatan gantung yang berbahaya ini adalah satu-satunya cara untuk penduduk tempatan pergi ke bandar-bandar besar di utara Pakistan.

Rakyat tempatan Pakistan menggunakan pembinaan beberapa jambatan gantung menyeberangi sungai-sungai di dalam dan sekitar utara Pakistan. Antaranya, Borit tasik jambatan terkenal di seluruh dunia untuk menjadi jambatan tali yang paling berbahaya dan mendebarkan.

Kedua-dua jambatan ini sebenarnya menjadi satu tarikan pelancong utama di Pakistan. Di sini, anda perlu merentasi kedua-dua jambatan yang membawa anda melalui Passu dan lain-lain kampung jiran dan berakhir di tasik itu sendiri.
source: http://planetoddity.comComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.