Skip to main content

Tonton 'Live Streaming' Perkahwinan Putera William dan Kate Middleton di Sini

Selain disiarkan di Astro dan saluran NTV7, korang juga boleh melihat siaran langsung upacara Perkahwinan Diraja Britain ini melalui live streaming di internet. Upacara "The Royal Wedding" ini akan disiarkan secara langsung di laman rasmi Royal Channel di Youtube.


Di bawah ini adalah jemputan rasmi untuk menyaksikan majlis tersebut:Upacara Perkahwinan Diraja Britain di antara Putera William dan Catherine Middleton akan disiarkan secara 'live streaming' bermula pada pukul 10 pagi (waktu London) atau 6 petang waktu di Malaysia, pada hari Jumaat, 29 April 2011. 

Upacara dijangka bermula dengan prosesi perkahwinan, disusuli dengan acara rasmi di Westminster Abbey dan diakhiri dengan aturcara "Balcony Kiss" oleh kedua-dua mempelai (klik sini untuk melihat aturcara majlis). The Royal Channel juga akan menyiarkan komen-komen dan ucapan tahniah dari orang ramai secara langsung sepanjang upacara berlangsung.


Untuk melihat 'live streaming' upacara tersebut, korang boleh klik di sini, atau boleh klik gambar di bawah ini:sumber: http://www.officialroyalwedding2011.org/

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.