Thursday, February 28, 2013

Cara Orang-Orang Kaya Arab Saudi Berkahwin





 Jutawan atau orang kaya Arab sememangnya terkenal memiliki citarasa mewah. Ini tidak terkecuali dalam upacara perkahwinan mereka yang turut bercitarasa tinggi. Di Arab Saudi misalnya, sebuah majlis perkahwinan orang-orang kaya di sana bukan hanya sebuah majlis perkahwinan biasa sebaliknya ia adalah sebuah 'pesta perkahwinan'.


Bahagian Jahat (Tompok Hitam) Dalam Otak Manusia





Hasil kajian ahli neurologi Jerman berjaya menemui bahagian otak yang membuat manusia menjadi jahat.


Dr Gerhard Roth berkata, bahagian itu terletak di depan bawah otak manusia yang kelihatan seperti tompok hitam melalui pemeriksaan X-ray.

Wednesday, February 27, 2013

Ibu Bunuh Anak Sendiri Kerana Zakarnya Mengecil Selepas Berkhatan





Ini antara berita paling gila penah Encik Billy baca...*gambar sekadar hiasan*


"Kalau alat kelamin tak ada, lebih baik mati saja," begitu kata seorang ibu berusia 38 tahun dalam keterangan kepada polis ketika mengaku membunuh anak lelakinya berusia tujuh tahun kerana malu dengan jiran-jiran di Jatinegara, Cakung, Jakarta Timur pada Selasa.

Tuesday, February 26, 2013

Macam Rangka Hidup! Inilah Wanita Terkurus di Dunia





Valeria Levitina, berusia 39 tahun, adalah wanita terkurus di dunia. Anoreksia membuat tubuhnya menjadi kurus kering dan kelihatan seperti rangka hidup. Wanita yang mempunyai ketinggian 172 cm ini hanya mempunyai berat badan 25kg, iaitu berat badan normal bagi kanak-kanak berusia 6-7 tahun.
 

Bra Untuk Lelaki, Hanya di Jepun





Encik Billy tak faham bahasa Jepun, tapi rasanya bra di bawah ni untuk lelaki-lelaki yang tough yang dada mereka bidang dan berlekuk-lekuk..hehehe,,sesapa yang paham bahasa Jepun sila translatekan...


Monday, February 25, 2013

Senarai Lengkap Manifesto Pakatan Rakyat Untuk PRU ke-13





Jarang sekali Billy Info cover story pasal politik...tapi sekali sekala tak salahkan? Semua orang rasanya tengah tak sabar menunggu tarikh PRU ke-13, semakin dekat dengan pilihanraya, semakin banyak isu yang dimainkan..kata-mengata, caci mencaci, tuduhan itu, tuduhan ini..sehingga kadang-kadang terfikir, pihak yang mana satu betoi ni?


Kita tinggalkan dulu persoalan di atas, hari ini Pakatan Rakyat telah mengeluarkan manifesto mereka untuk pilihanraya kali ini...apa yang menarik dalam manifesto ini? Sama-sama kita lihat...

Sunday, February 24, 2013

Bentuk dan Rupa Jin





Pada dasarnya bentuk rupa Jin tidak banyak berbeza dari bentuk rupa manusia, iaitu mereka memiliki jenis kelamin, memiliki hidung, mata, tangan, kaki, telinga dan sebagainya, sebagaimana yang dimiliki oleh manusia. Pada dasarnya 80 hingga 90 peratus Jin menyerupai manusia.


Saturday, February 23, 2013

Pemandangan 'Luar Biasa' Yang Biasa di China





Demi menampung kehidupan seharian, pemandu China sanggup mengetepikan undang-undang jalan raya atau pun keselamatan diri.

 Lelaki ini terpaksa menolak basikalnya untuk menghantar ratusan botol ke kilang kitar semula di Shanghai.


Di sekitar bandar di negara itu, pemandangan kenderaan seperti pikap, lori mahu pun basikal mengangkut barangan melebihi muatan adalah perkara biasa.

Friday, February 22, 2013

(NGERI) Jalan Di Bolivia Ini Adalah Jalan Paling Maut Di Dunia






Nama jalan yang berada di Bolivia ini adalah North Yungas Road. Jalan ini dikenali sebagai jalan yang paling mengerikan dan paling menakutkan di dunia.


Wednesday, February 20, 2013

Perlu Berbogel Untuk Melawat Muzium Bogel di Austria





Para pengunjung satu pameran di Austria hanya dibenarkan memakai stokin dan kasut untuk menyaksikan pameran Nude Men from 1800 to Today.


Monday, February 18, 2013

Unik, Farmasi Gula-Gula di Sepanyol





Terletak di Barcelona, Sepanyol, kedai yang dinamakan sebagai Happy Pills ini menjual pelbagai jenis gula-gula, chewing gum dan manisan. Menariknya, kedai ini menggunakan  konsep seperti sebuah farmasi, bukan sahaja dari segi dekorasinya malah setiap gula-gula yang dibeli akan dibungkus dalam botol ubat dengan label-label tertentu seperti "against Mondays" dan "against the intolerable lightness of being”


Sunday, February 17, 2013

Inilah Gambar Terbaik di Dunia Yang Memenangi World Press Photo 2013





Gambar oleh Paul Hansen yang memaparkan jenazah dua kanak-kanak Palestin yang dibawa untuk dikebumikan dalam satu serangan udara Israel memenangi anugerah World Press Photo 2013.


Minum Emas Untuk Awet Muda





Produk kecantikan sangat popular di kalangan wanita modern hari ini, namun hal ini bukanlah benda yang baru, ia sudah wujud sejak zaman dahulu kala lagi.


Isteri Raja Perancis abad 16 King Henry II meminum emas dalam rangka mempertahankan kecantikan dan keremajaannya, yang secara tidak sengaja telah membunuhnya.

Saturday, February 16, 2013

Senarai Orang Terkaya Malaysia 2013: Syed Mokhtar di Tangga ke-5 Daripada 31 Billionair






Robert Kuok, hartawan Malaysia yang berpangkalan di Hong Kong masih merupakan orang terkaya di Malaysia dengan kekayaan bernilai RM46.1 bilion, meningkat sebanyak 0.88 peratus daripada RM45.7 bilion tahun lepas, diikuti oleh ahli perniagaan Ananda Krishnan dan Pengerusi/CEO Public Bank, Tan Sri Teh Hong Piow.

10 Kereta Dengan Rekabentuk Paling Buruk





Majalah Forbes baru-baru ini mengeluarkan senarai kereta dengan desain terburuk untuk tahun ini. Jenama-jenama yang masuk dalam senarai ini datangnya dari Jepun, Jerman dan Amerika Syarikat. Sayangnya brand dari Malaysia tak termasuk pulak..hehe.


Friday, February 15, 2013

Awas Jika Nampak Kertas di Belakang Kereta Anda!





Awas! Jika anda ternampak sekeping kertas melekat di cermin belakang kereta anda, berjaga-jagalah kerana mungkin anda mangsa samun seterusnya.


Pencipta Kamera Pertama di Dunia Ternyata Adalah Seorang Muslim





Akhbar terkemuka di UK, The Independent pada edisi 11 Mac 2006 pernah menyiarkan sebuah artikel yang sangat menarik bertajuk ”Bagaimana para perekacipta Muslim mengubah dunia.”  Akhbar tersebut menyenaraikan sekitar 20 penemuan penting yang mampu mengubah peradaban umat manusia, salah satunya adalah penciptaan kamera obscura.


Laporan Bloomberg: Harga Minyak di Malaysia Adalah Ke-8 Paling Murah di Dunia





Harga minyak di Malaysia, iaitu pada RM7.29 segelen atau RM1.90 seliter yang kelapan paling murah di dunia, demikian mengikut kajian dibuat oleh agensi berita kewangan antarabangsa, Bloomberg.


Thursday, February 14, 2013

Tietgenkollegiet, Asrama Paling Mewah di Dunia





Copenhagen, Denmark merupakan bandaraya yang terkenal dengan basikal, di mana pengguna basikal adalah 'raja' di jalan raya di bandar itu. Selain itu, ia turut terkenal dengan bangunan-bangunan yang mempunyai desain dan reka bentuk menarik. Salah satunya ialah bangunan Tietgenkollegiet. Ia menjadi asrama bagi para mahasiswa Copenhagen Business School. Bangunan asrama ini mempunyai reka bentuk unik dan ramah lingkungan dengan mempunyai 360 bilik dalam bangunan setinggi 6 tingkat. 


Wednesday, February 13, 2013

(VIDEO) Bagaimana Tanah Arab Dinamakan Sebagai Negara Arab SAUDI






Di bawah ini adalah satu video yang sangat menarik untuk mengetahui dengan lebih mendalam bagaimana Arab Saudi mendapat namanya, juga pengaruh Wahabi di negara yang letaknya kiblat umat Islam di seluruh dunia ini...




Wanita Ini Mati Akibat Ketagih Minum Coca-Cola





Seorang koroner mengesahkan bahawa punca kematian ibu lapan anak, Natasha Harris, 30 adalah akibat minum terlalu banyak minuman berkarbonat Coca-Cola.


Harris minum sehingga 10 liter air berkarbonat setiap hari, bersamaan lebih dua kali ganda had selamat harian kafein dan hampir satu kilogram gula.

Tuesday, February 12, 2013

(GAMBAR) Melihat Pembinaan Jambatan Ke-2 Pulau Pinang, Kini Hampir Siap!





Encik Billy difahamkan oleh seorang member yang terlibat dengan pembinaan jambatan ini, ia sebenarnya sudah hampir siap dan contractor sedang melakukan kerja-kerja touch-up terakhir. Walaupun siap awal, ia dijangka akan dibuka kepada umum hanya sekitar September atau Oktober tahun ini. Dan menurut member ini lagi, kadar tol yang akan dicas kepada pengguna adalah sama dengan kadar tol di jambatan pertama (means RM7). Encik Billy sempat ke Penang bulan lepas, dan view terkini jambatan kedua ini adalah seperti gambar-gambar di bawah ini:



Wanita Ini Adalah Pemilik Faraj Terbesar dan Terdalam di Dunia





Anna Swan adalah wanita yang hidup di antara tahun 1846 sehingga 1888 dan dilaporkan memiliki vagina terdalam dalam sejarah iaitu sedalam 37.5 cm.  


Monday, February 11, 2013

(Gambar & Video) Aksi PSY Gangnam Style Yang Fail di Penang





Bersama lebih 10 barisan penarinya, penyanyi berusia 35 tahun ini tampil berpakaian warna putih menghiburkan tetamu dengan lagu Oppa Gangnam Style bersama aksi tarian kuda yang mencetus fenomena di seluruh dunia. Persembahan ini adalah bersempena rumah terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia anjuran Barisan Nasional (BN) negeri Pulau Pinang. 

Ritual Mandi Darah Kambing Di Kazakhstan





Di dunia ini terdapat banyak sekali ritual yang dilakukan oleh manusia, beberapa ritual bahkan kelihatan sadis dan menakutkan, seperti di India terdapat ritual makan mayat yang dilakukan oleh suku Aghori ada juga ritual pengubumian mayat yang dilakukan oleh satu suku kaum di pergunungan Tibet di mana mayat di biarkan dimakan oleh burung nazar. Di Kazakhstan juga terdapat ritual mengerikan walaupun tidak separah yang tadi iaitu ritual mandi darah kambing. Menurut sumber tujuan ritual ini dilakukan adalah untuk penyembuhan penyakit. Ya, Kazakhstan sebuah negara Islam dan yang melakukan ritual ini juga orang-orang Islam, namun ia bukanlah ajaran agama Islam. Namanya juga ritual, sering tidak dapat dijelaskan dengan akal.


Sunday, February 10, 2013

8 Daripada 10 Telefon Android Paling Banyak Digunakan di Dunia Adalah Keluaran Samsung






Ia tidak menjadi rahsia lagi bahawa Samsung mendominasi pasaran Android, tetapi margin kedudukannya mungkin agak mengejutkan bagi sesetengah pihak. Menurut laporan dari  firma analisis telefon bimbit Localytics, syarikat dari Korea Selatan itu mendominasi 8 daripada 10 teratas dalam penggunaan peranti Android .
 

Gambar Ikan Tuna Termahal di Dunia





Kiyoshi Kimura pemilik restoran Sushi-Zanmai menyajikan hidangan ikan tuna sirip biru seberat 269 kilogram. Ikan tuna tersebut dibeli Kimora pada harga 56.5 juta Yen atau setara dengan USD 736500 (kira-kira RM 2.2 juta).


Saturday, February 9, 2013

The Power of Make-up!


You should believe your eyes...


Spesies Sotong Yang Boleh Terbang Ditemui di Jepun





Satu spesies sotong laut boleh terbang lebih 30 meter (m) melalui permukaan air dengan kelajuan lebih pantas daripada pelari pecut, Usain Bolt jika ia mahu mengelak ditangkap haiwan lain, kata seorang penyelidik Jepun.


Menurut seorang penyelidik dari Universiti Hokkaido, Jun Yamamoto, sotong spesies Neon itu boleh bergerak keluar dari permukaan laut dengan menggunakan tembakan air pada tekanan tinggi.

Friday, February 8, 2013

Aneh! Lebah Hasilkan Madu Berwarna Biru





Pernahkah anda melihat madu berwarna biru, hijau atau malah terlihat seperti coklat cair? Warna madu yang lain daripada yang lain ini bukanlah madu yang berasal dari dunia dongeng di negeri khayalan, namun ia benar-benar wujud di dunia nyata.

Laman web National Geographic baru-baru ini menyiarkan berita mengenai penternak lebah di Timur Laut  Perancis mulai menemui keanehan pada sarang-sarang lebah di ladang mereka.

Gambar Ahli Sihir Dibakar Hidup-Hidup!





Seorang wanita muda, Kepari Leniata dibogelkan sebelum dibakar hidup-hidup di depan sejumlah orang di Papua New Guinea.


Wanita itu diikat dan didera sebelum tubuhnya dicurahkan minyak serta dibakar bersama timbunan sampah dan tayar pada Rabu lalu.

(GAMBAR) Penembak Komando Wanita Lengkap Bertudung di Syria





Pusat berita negara Arab dan dunia dihujani dengan gambar seorang wanita bertudung yang memakai seragam tentera milik pejuang tentera pembebasan Syria sambil memegang sebuah senapang sniper. Wanita itu dilihat di jalan-jalan kota Aleppo di Utara Syria, dikenali dengan nama Jifara (Guevara).


Kesan Membunyikan Sendi-Sendi Di Jari





Kesan Membunyikan sendi-sendi di (1) Jemari (2) Tangan (3) Leher ketika badan sengal itu memang terasa melegakan sesudahnya. Namun, sebaiknya kita jangan terlalu sering melakukan ini, mengapa?


Thursday, February 7, 2013

Baru Berusia 9 Tahun, Dah Lahirkan Anak Sendiri





Seorang kanak-kanak perempuan yang berusia sembilan tahun telah melahirkan seorang bayi perempuan, kata pihak berkuasa tempatan dan anggota keluarga kanak-kanak berkenaan semalam.


"Kanak-kanak perempuan itu berusia lapan tahun semasa dia mula hamil. Bapa bayi yang dilahirkan itu pula merupakan seorang remaja berusia 17 tahun. Namun, kami masih tidak dapat menemuinya kerana dia telah melarikan diri," kata ibu kepada kanak-kanak perempuan berkenaan.

Wednesday, February 6, 2013

Istana-Istana Para Sultan dan Raja di Malaysia





Negeri Melayu Beraja di Malaysia mempunyai Istana-Istana yang unik dan menarik.Ianya menjadi tempat bersemayam(tempat tinggal)atau tempat perhinggapan (persinggahan) Raja-raja semasa melawat daerah dan jajahan takluknya. 


Sebagai contohnya di Kedah : Tuanku Sultanah bersemayam di Istana Seri Pelangi. Tuanku Sultan akan bergilir-gilir sama ada di Istana Anak Bukit @ Istana Seri Pelangi. Istana Kuala Chegar dijadikan istana tetamu diraja.

Serius, Menonton TV Boleh Jejas Sperma Lelaki?





Pemuda yang menonton televisyen cuma tiga jam sehari berisiko kehilangan kualiti sperma sehingga separuh. Kajian menunjukkan kualiti sperma terjejas kerana kurangnya seseorang itu melakukan aktiviti fizikal. 


Lelaki yang suka lepak pasti kalah kepada orang sederhana aktif, menurut kajian Universiti Harvard yang diterbitkan dalam Journal of Sports Medicine di sini.

Tuesday, February 5, 2013

Kolam Infiniti Di Marina Bay Sands Hotel - Singapura





Hari ini mari kita melawat hotel paling hebat di dunia, Marina Bay Sands yang terletak di Singapura. Pada ketinggian 200 meter (55 tingkat) tiga menara hotel mempunyai teres yang besar dalam gondola dengan kolam renang dan taman-taman hijau dengan jumlah keluasan 12400 meter persegi. 



Plaza Tol Yang Futuristik di India





Plaza tol yang berdesain futuristik ini terletak di Gujerat India...alangkah bestnya kalau plaza tol di Malaysia juga mempunyai desain yang gempak macam ni...barulah namanya negara maju, tak gitu? Hehe

Monday, February 4, 2013

Senarai Manusia Terkaya di Dunia Pada Zaman Dahulu Kala





1. John D. Rockefeller


























• Umur semasa pendapatan tertinggi: 74
• Umur ketika meninggal: 97 (died May 23, 1937)
• Kekayaan Bersih: ▬ 329.9 Billion $USD
• Negara Asal: United States
• Sumber Kekayaan: Standard Oil
• Other Achievements: First Billionaire (Globally-USD) and The Rockefeller Foundation

Sunday, February 3, 2013

Kapal Penumpang Terbesar dan Termewah di Dunia Umpama Bandaraya Terapung di Tengah Lautan





Allure of the Seas adalah salah satu daripada armada kapal pelayaran terbaru Royal Carribean. Ia merupakan kapal penumpang terbesar di dunia bersama dengan kapal kembarnya Oasis of The Seas. Dengan jumlah bilik tidur sebanyak 2700 yang mencakupi 16 tingkat, tidak salah dikatakan Allure of The Seas sebagai miniatur sebuah bandaraya yang terapung diatas laut Carribbean dengan pelbagai kemudahan mewah setaraf bandaraya. 

  

Saturday, February 2, 2013

20 Bandaraya Terbesar di Malaysia







Tahukah anda,penarafan sesebuah bandar raya hanya sah dibuat melalui penganugerahan watikah yang ditandatangani oleh Yang di-Pertuan Agong? Dan watikah itu mestilah dilengkapi dengan cop mohor kerajaan persekutuan. 

Berdasarkan bancian pada 2010, berikut merupakan 20 Bandaraya dan Bandar Terbesar di Malaysia dari segi jumlah populasi.

Friday, February 1, 2013

Kafe Barbie Yang Serba Pink!!





Nasib baik Encik Billy bukan peminat anak patung Barbie, kalau tak mesti histeria tengok gambar-gambar di bawah ni...hehe. Okey, kalau anda memang peminat (atau bekas peminat) anak patung Barbie, mungkin anda akan 'rabun' mata melihat sebuah kafe Barbie yang pertama dibuka di dunia ini. Apatah lagi hiasan dalamannya keseluruhannya berwarna Pink!


Misteri Tabut Yahudi dan Haikal Sulaiman





Perjanjian Tabut (The Ark of Covenant) dianggap oleh beberapa pihak sebagai misteri terbesar daripada semua harta yang tersembunyi. Sehingga saat ini benda bersejarah sekaligus benda misteri ini tetap menjadi perhatian setiap ahli arkeologi moden. Perjanjian Tabut ini berisi 10 perintah yang ditulis di atas lempengan batu oleh Tuhan kepada Musa di Gunung Sinai.

Serius, Ulat Beluncas Terbesar di Dunia





Seorang ahli botani di Switzerland baru-baru ini telah menemui seekor ulat beluncas terbesar yang pernah ditemui di dunia.


Related Posts with Thumbnails