Skip to main content

Rumah Permainan Untuk Anak-Anak Orang Kaya

Teringat dulu masa kecik-kecik selalu main pondok-pondok di kampung. Ada bangsal/dangau yang dibuat khas untuk budak-budak kampung bermain dan menjalani kehidupan bekeluarga secara olok-olok. Masak menggunakan tempurung kelapa sebagai kuali dan lauk yang dimasak selalunya daun-daun hijau, bunga-bunga kertas dan masak air. Ada peranan bapa, emak, ayah, datuk, nenek dan ada juga main kahwin-kahwin. Inilah nostalgia zaman dulu, cara kanak-kanak kampung bermain dan berhibur. Kanak-kanak zaman kini? Mungkin memerlukan 'dangau' mewah seperti di bawah ini...source: lilliput play home


Comments

  1. ada jual ka tu? Hehe..

    ReplyDelete
  2. wow, its really nice and i wish i can find one here with cheaper price...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.