Skip to main content

Cara Unik Tukang Sapu Sampah Di China


Tukang sapu di China ternyata mempunyai cara yang unik untuk mempercepatkan tugas mereka iaitu dengan menggabungkan 16 batang penyapu sekaligus dalam satu cakram yang berputar, dan hasilnya cukup efektif membersihkan debu di jalan raya.

Dikatakan, hal ini telah dimuatkan di beberapa media di Eropah. Banyak yang memberi komen,  di saat ahli parlimen di UK sibuk mencari teknologi paling canggih untuk membersihkan jalan raya, ternyata apa yang dilakukan oleh tukang sapu di China jauh lebih efektif dan murah.

sumber: http://www.apakabardunia.com

Comments

 1. bagus ni! kita semua kena maju seiring teknologi kan? kena2 plak zaman skg ni sumaaa pun nak cepat. so, tindakan tukang sapu ni sgt efektif dan bijak la! sy suka..!

  ReplyDelete
 2. klako nye!!!!!! bersepah la lidi berterabur.....adoi

  ReplyDelete
 3. time dia sapu tu habuk berterbangan ke cemana? x nmpk mcm dia kutip pn if ada smpah daun...

  ReplyDelete
 4. kalau sapunya seperti itu,pasti cepat selesai tuh...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.