Friday, September 30, 2011

Perbezaan Antara Hukuman Sebat Cara Islam dan Sivil






Ramai antara kita yang masih keliru akan perbezaan hukuman sebat cara Islam dengan hukuman sebat cara Sivil. Sehinggakan ada yang tergamak mengatakan Islam itu kejam. Itulah kesilapan orang yang tak berilmu bila cuba berkata-kata seperti bijak pandai yang akhirnya memakan diri sendiri. Berikut perbezaannya:

Hukum Sebatan Cara Islam

Kalau tak jelas, boleh klik butang2 di atas untuk zoom in/zoom out/ atau view in fullscreen.

sumber: http://ohislam.com/


(GAMBAR) Perlaksanaan Hukum Hudud di Aceh, Somalia dan Arab Saudi





Mari kita lihat perlaksanaan hukum hudud di beberapa buah  negara di dunia ini, antaranya seperti di bawah:


Hukuman Sebat di Aceh


Menakjubkan, Ibu Muda Ini Lahirkan 3 Anak Pada Tarikh Sama





Seorang bayi menarik perhatian ramai apabila lahir pada tarikh sama seperti dua abangnya. Kyle Kellett berkongsi hari lahir - 20 September - dengan Keiran, 6, dan Kaiden, 3. Menurut statistik, kemungkinan untuk berlaku kelahiran sama seperti itu ialah satu dalam 133,590.


Ibu Kyle, Sammy Kellett, 24, berkata dia seperti tidak percaya kebetulan seperti itu boleh berlaku.

Berdasarkan perkiraan doktor, Keiran dan Kyle dijangka lahir pada 24 September tetapi Sammy melahirkan mereka empat hari lebih awal. Menurut Sammy, bagi Kaiden pula, dia sepatutnya lahir pada 13 September tiga tahun lalu. Bagaimanapun, katanya, dia melahirkan Kaiden seminggu lebih lewat daripada jangkaan.

Thursday, September 29, 2011

Kucing Miliki 2 Wajah






Subhanallah, kuasa Tuhan...seekor kucing di Massachusetts, AS ini memiliki dua wajah dan 'ia' diberi nama Frank dan Louie.


Haiwan itu yang berusia 12 tahun dalam bulan ini merupakan kucing yang memiliki dua wajah paling lama pernah hidup di dunia dan ia disahkan oleh  Guinness World Records.

Pulau-Pulau Peribadi Milik Selebriti Terkenal Dunia





Baru-baru nikan kecoh pasal penjualan beberapa buah pulau di Sabah kepada pihak asing yang menyebabkan segelintir orang marah kepada kerajaan negeri Sabah. Encik Billy malaslah nak ulas pasal perkara ni, biarlah mereka-mereka yang berkenaan sahaja selesaikan. Entri kali ni nak melawat beberapa buah pulau yang 'dibeli' oleh selebriti-selebriti terkenal dunia untuk dijadikan sebagai pulau peribadi mereka. 


Rata-rata para selebriti terkenal dunia memiliki pulau peribadi sendiri. Sebab bagi mereka memiliki pulau bukan hanya untuk menjaga privasi tetapi juga sebagai lambang status (symbol status) mereka. Pulau merupakan 'kerajaan' mereka, di mana mereka bebas melakukan apa saja perkara tanpa ada yang melarang. Berikut ialah para public figure yang memiliki pulau sebagai tempat mereka 'bersembunyi' dari sorotan mata dunia.

Artis-Artis Korea Terkacak dan Tercantik di Dunia Nyata!






Baru-baru ini stesen MBC menjalankan soal selidik terhadap 88 artis bagi memilih bintang paling menawan di luar kaca televisyen (TV) – maksudnya dalam kehidupan sebenar!


Segmen dipanggil “Carta Sebenar! Penarafan Sendiri Bintang” itu mencari siapa yang menjadi pilihan artis K-Pop sebagai bintang lelaki paling kacak dan wanita paling jelita.

Wednesday, September 28, 2011

Alat Anti-Onani Untuk Kaum Lelaki





Gadget ini benar-benar di jual di salah satu laman web lelongan yang terkenal, Ebay. Ia menawarkan ciri-ciri khusus agar penggunanya tidak lagi ketagih untuk beronani. Bagaimana caranya?


Gadget ini perlu dipakai dengan memautkan satu tali pinggang disekeliling pinggang dan alat ini akan menutupi zakar dan buah zakar. Zakar tidak akan dapat menegang kerana ditahan oleh alat ini dan sekaligus menghilangkan nafsu untuk beronani. 

Ia dicipta di United Kingdom pada era Victoria antara tahun 1871-1930 sebagai cara untuk menangani ketagihan masturbasi dikalangan lelaki pada era itu.

Burung-Burung Angry Birds di Dunia Nyata





Mesti ramai di luar sana yang minat dengan Angry Birds bukan? Rupa-rupanya, memang karakter burung-burung ini wujud di dunia nyata. Mungkin juga burung-burung ini menjadi inspirasi dalam pembuatan permainan game yang popular ini.,,

(GAMBAR) Letupan di Pusat Beli Belah Empire Tower Subang






Highlight:
  • Letupan berlaku pada kira-kira pukul 3.40 pagi tadi.
  • 4 orang dilaporkan cedera
  • Letupan dipercayai akibat kebocoran gas di bawah bangunan


Tuesday, September 27, 2011

Gadis Jepun Yang Berkebolehan Untuk Terapung-apung di Udara







Percaya atau tidak, seorang gadis di Jepun mempunyai kebolehan untuk terapung-apung di udara? Tak percaya? Sila lihat gambar di bawah:p 


Doodle Khas Sempena Ulang Tahun Ke-13 Google

 
 
 
 
Sudahkah anda mengakses laman Google hari ini? Jika ya, anda pasti sudah melihat Doodle khas dari Google bukan? Tepat hari ini, Selasa (27 September 2011), Google merayakan ulang tahunnya yang ke-13.


Logo Google biasa diganti dengan gambar kek beserta huruf yang membentuk nama 'Google' yang dipakaikan dengan topi sambutan hari jadi.

Sehingga kini, ulang tahun enjin carian terkenal itu masih kurang jelas kerana Google pernah merayakan ulang tahunnya pada 7 September.

Meskipun begitu, domain Google.com didaftarkan pada 15 September 1997. Dan hari ini, 27 September pula ditetapkan sebagai ulang tahun ke-13 nya.

13 tahun berkecimpung di dunia teknologi bukanlah waktu yang singkat dan faktanya, Google berjaya berkembang dengan luar biasa.

Happy Birthday Google!

Kerja Polis Paling Stress?






Hasil kaji selidik Jabatan Kesihatan Masyarakat Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) 2007 hingga 2009 mendapati 53.7 peratus daripada 453 sampel kajian di enam balai polis di Wilayah Persekutuan, dipercayai mengalami stres di tempat kerja. Angka itu menunjukkan polis berada di kedudukan teratas mengatasi enam organisasi lain, iaitu bomba (47.3 peratus), guru (45.8 peratus), jururawat (42.3 peratus) serta doktor (40.7 peratus).


Hasil kajian juga menunjukkan 61.1 peratus anggota polis berpangkat sarjan ke atas mengalami kadar stres lebih tinggi berbanding anggota pangkat rendah, iaitu koperal dan konstabel dengan peratusan masing-masing 56 peratus dan 51.3 peratus.

Makanan Dalam Tin Yang Paling Pelik dan Unik







Sila menjamu selera dengan makanan-makanan dalam tin di bawah ini :p

1. Canned Crocodile in curry sauce

Monday, September 26, 2011

Iklan-Iklan Berbaur Lucah





Hmm...apa yang lucah nyer? Ke otak tu yang dah terlalu 'kuning'? T_T

 

America's Got Talent - Saksikan Persembahan Mantap Kumpulan Tarian Ini


Menarik betol persembahan tarian yang memanipulasikan cahaya daripada kumpulan yang dikenali dengan nama Team iLuminate ini...cekidout,,



.

Dahsyat....Inilah Kapal Selam Buatan Kayu Yang Digunakan Oleh Penyeludup Dadah di Columbia






Kalau di Malaysia, ramai yang menjadi mangsa sindiket keldai dadah, di Columbia...mereka tidak perlukan semua itu. Bukan calang-calang teknologi yang mereka gunakan untuk menyeludup dadah, kini dengan menggunakan kapal selam buatan sendiri pula. 


Baru-baru ini pihak polis di Colombia berjaya  merampas sebuah kapal selam buatan sendiri yang dipercayai milik kumpulan pemberontak komunis, Pasukan Bersenjata Revolusi Barisan Ke-29 (FARC). Pihak berkuasa Colombia menyatakan bahawa kapal selam itu mungkin digunakan untuk membawa tujuh tan kokain secara haram ke pelabuhan-pelabuhan di Amerika Tengah.

Sunday, September 25, 2011

Canggih....Jentera Terbang Ciptaan Seorang Petani





Adalah menakjubkan apabila seorang petani, Shu Mansheng yang tidak pernah belajar sebarang ilmu mekanik dan elektronik di China berjaya mencipta sebuah jentera terbang buatan sendiri di rumahnya di Dashu, pinggir Wuhan, China.

 

Manorexia - Gejala Anorexia Dikalangan Lelaki






Siapa kata gejala anorexia hanya berlaku pada golongan wanita? Golongan lelaki juga tidak terkecuali dan ia dikenali dengan istilah 'Manorexia'.


Sebab-Sebab Mengapa Israel dan AS Takut Dengan Kemerdekaan Negara Palestin





Palestin telah mengemukakan permohonan di Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk mendapatkan pengiktirafan daripada badan dunia itu sebagai sebuah negara berdaulat kelmarin.


Meskipun mendapat tentangan kuat daripada Israel dan Amerika Syarikat (AS), Presiden Mahmoud Abbas tetap bertegas untuk meneruskan usaha itu bagi mendapatkan pengiktirafan Palestin menjadi negara anggota penuh PBB.

AS telah mengumumkan akan menggunakan kuasa vetonya bagi menolak permohonan Palestin itu jika ia dibawa ke peringkat pengundian.

Rambut Afro Semulajadi Terbesar di Dunia






Ramai suami dan teman lelaki gemar mengadu bahawa kaum wanita mengambil masa terlalu lama untuk berdandan. Namun, bagi seorang wanita di New Orleans, Amerika Syarikat, dia terpaksa mengambil masa 2 hari untuk mencuci dan mengeringkan rambut kerinting afronya.


(GAMBAR) Tahap Kemalasan Paling Ekstrim






Ekstrim ker? Mungkin anda juga pernah berkelakuan sebegini..Anda nilaikan sendiri...

 

Saturday, September 24, 2011

Bisnes Kad Milik 10 Ahli Perniagaan Paling Terkenal di Dunia





Tak kiralah seberapa famous pun anda, sebagai seorang ahli perniagaan, anda wajib mempunyai bisnes kad sendiri. Berikut 10 bisnes kad milik 10 ahli perniagaan paling terkenal di dunia:


Mark Zuckerberg - Facebook

Internet Terpantas di Malaysia (42Mbps) Daripada U Mobile





Selepas Maxis mengumumkan pelan Home mereka yang menawarkan internet dengan kelajuan sehingga 30Mbps, kini Umobile dilihat mengumumkan kepada orang ramai pakej internet yang menawarkan kelajuan sehingga 42Mbps! Namun perkhidmatan itu kini masih terhad di Lembah Klang dari Shah Alam ke Bangi, Putrajaya dan Cyberjaya; Negeri Sembilan (Port Dickson dan Seremban) serta Johor (Johor Bahru).


Menariknya pakej ini ditawarkan dengan harga hanya RM48 sahaja dengan kuota sebanyak 5GB. Pakej ini dilihat sebagai paling murah yang ditawarkan dan Umobile turut memberi jaminan pulangan wang selama 7 hari. Walaubagaimanapun, kelajuan yang dicapai adalah berdasarkan lokasi dan coverage.

Coolest Bowling Balls






Bagi korang yang suka sangat main bowling tu, mungkin kena cuba bola-bola bowling di bawah ni...barulah nampak cool !!


Friday, September 23, 2011

Pelbagai Fesyen Baju Renang Untuk Wanita Muslim






Sesuatu yang baru pada baju renang iaitu "burkini" wanita Islam juga boleh menikmati sehari di pantai. Burkini, diperbuat daripada poliester.Burqini dicipta untuk wanita Islam agar mereka tidak tertinggal mengenai sukan air disebabkan oleh kod pakaian mereka. Ia membenarkan wanita Islam berenang di khalayak ramai, daripada memakai pakaian penuh dan jubah.


Pakai Burqa vs. Bikini di Pantai Albania





Sebuah kawasan di sebuah pantai di Albania diberi jolokan pantai burka kerana ia dikhaskan untuk wanita Muslim yang tidak memakai bikini.


Ia terletak di barat daya Tirana di Albania dan beberapa meter dari kawasan pantai yang membenarkan wanita berjemur dan berenang dengan memakai bikini.

Ciri-Ciri Baru Facebook Yang Menyebabkan Ramai Orang Tak Puas Hati






Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, Facebook banyak memberi tumpuan untuk mencipta kaedah-kaedah baharu supaya para pengguna dapat mengawal aspek penerimaan dan perkongsian maklumat dengan lebih baik.


Antara ciri terbaru yang diperkenalkan Facebook:
  • Membenarkan pengguna mengikuti perkembangan orang asing yang bukan rakan mereka melalui penambahan butang Subscribe seperti yang terdapat di Twitter. 
  • Membenarkan penggunanya membuat pilihan tentang jenis kemas kini daripada rakan-rakan yang dibenarkan dipaparkan di laman Facebook mereka.

Thursday, September 22, 2011

Sila Pilih, Yang Mana Paling Teruk/ Paling Ekstrim/ Paling Gila?






Which one is worst? Sila pilih, jgn tak pilih ye...



1.

Justin Bieber dan Selena Gomez Bergambar Bersama Anak-Anak Mereka






Pasangan muda ini berangan untuk jadi seperti Angelina Jolie dan Brad Pit


Mereka mungkin hanyalah remaja biasa, tetapi ia seolah-olah bahawa Justin Bieber dan Selena Gomez bersemangat untuk mengikut jejak langkah Brad Pitt dan Angelina Jolie, dan mula memasang impian ke arah itu.

Baju Gaun Yang Boleh Memuatkan 238 Orang Sekaligus!






Dinamakan sebagai REDDRESS, ia adalah satu-satunya baju gaun di dunia yang mampu memuatkan seramai 238 orang sekaligus.


Wanita Terpendek di Dunia

 
 
 
 

Seorang pelajar perempuan berusia 22 tahun dan hanya mempunyai ketinggian 69 sentimeter dinamakan sebagai wanita terpendek di dunia.


Bridgette Jordan, 22 dan adik bongsunya, Brad Jordan, 20, yang memiliki ketinggian 98 sentimeter turut dinobatkan sebagai 'pasangan adik-beradik paling pendek di dunia' oleh Guinness World Records. Pasangan adik-beradik yang belajar di kolej Kaskasia di Illinois ini memang dilahirkan kerdil.

Wednesday, September 21, 2011

Inilah Gelaran 'Hot Mama' Untuk 10 Selebriti Dunia





Tidak semua wanita yang berfikir dua kali untuk mempunyai anak kerana bimbang kehilangan bentuk badan yang seksi.

Mempunyai anak tak bererti seorang ibu mengenepikan penampilannya. Walaupun mereka seorang selebriti dunia, mereka juga harus mengurus anak-anaknya. Seperti yang dipetik dari Zimbio, gelaran 'hot mama' diberikan kepada 10 selebriti pilihan.


1. Heidi Klum

Setiap wanita yang menjadi model 'Victoria's Secret' tentunya tidak perlu ragu keseksiannya. Salah satunya Heidi Klum. Supermodel 36 tahun itu kini telah dikurniakan empat orang anak, namun tubuhnya masih cantik dan menarik.

(VIDEO) Orang Utan Ketagih Merokok





Video di bawah ini dirakamkan di sebuah taman orang utan di Indonesia di mana hampir kesemua orang utan  di situ merokok disebabkan pemberian pengunjung dan tanpa adanya larangan dari penjaga haiwan.
 

"Orang utan merokok kerana bebasnya interaksi antara pengunjung dan orangutan, disamping penjaga pula tidak melarangnya. Akibatnya pengunjung bebas melempar rokok, makanan atau minuman," kata Hardi, direktor Pusat Perlindungan Orang Utan, Centre for Orangutan Protection (COP).

10 Negara Dengan Kelajuan Muat Turun Internet Paling Laju di Dunia






Korea Selatan menduduki tempat teratas dalam senarai kelajuan muat turun internet dunia diikuti Romania, Bulgaria, Lithuania dan Latvia, menurut kajian yang diumumkan baru-baru ini.


Amerika Syarikat pula berada di tangga ke-26 dalam analisis berkaitan penyambungan internet seluruh dunia yang dikendalikan Pando Networks.

Berikut adalah senarai ranking muat turun internet terlaju di dunia:
  1. Korea Selatan 2,202 kilobait per saat (KBps)
  2. Romania (1,909 KBps)
  3. Bulgaria (1,611 KBps)
  4. Lithuania (1,462 KBps) 
  5. Latvia (1,377 KBps)
  6. Jepun (1,364 KBps)
  7. Sweden (1,234 KBps)
  8. Ukraine (1,190 KBps)
  9. Denmark (1,020 KBps)
  10. Hong Kong (992 KBps).

Set Meja dan Kerusi Yang Tersangatlah Unik






Sekali pandang gambar di bawah, anda mungkin menganggap ia hanyalah arca hiasan biasa yang tiada apa-apa pun yang menarik. 


Namun jangan terkejut, 'arca' hiasan di atas sebenarnya boleh dileraikan untuk menjadi sebuah set meja kopi/teh yang dilengkapi dengan 4 buah kerusi. Lihat tranformasi di bawah:

Tuesday, September 20, 2011

Info Grafik : Students vs. Prisoners, Mana Lagi Best?





Kadang-kadang, info-info seperti di bawah ini macam menarik jugak untuk dilihat ;p


Kanak-Kanak Buta Bekerja Sebagai Jurubahasa, Fasih 4 Bahasa





Seorang budak perempuan buta yang fasih dalam empat bahasa menjadi jurubahasa termuda yang bekerja di Parlimen Eropah. Kanak-kanak itu baru berusia 10 tahun.


Alexia Sloane, dari Cambridge hilang penglihatannya semasa berusia dua tahun selepas didiagnoskan menghidapi barah otak ketika bercuti di Perancis.

Walaupun cacat, budak perempuan ini cemerlang dalam bahasa. Pada usia 10 tahun dia fasih dalam bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Mandarin. Kini Sloane sedang mempelajari bahasa Jerman.

(Unseen PHOTOS) - Kemewahan Kapal TITANIC 1912






Kapal Titanic adalah kapal persiaran mewah yang melanggar bongkah aisberg pada pelayaran pertamanya dari Southampton, England ke New York City, dan tenggelam pada 15 April 1912, menyebabkan kematian 1517 orang dalam satu bencana maritim yang dikenang sebagai paling dahsyat dalam sejarah dunia.


Ruang dalaman kapal R.M.S. Titanic adalah sangat mewah. Ia menawarkan setiap ciri-ciri kemewahan yang terjangkau pada era itu. Selepas bahagian mekanikal kapal itu, kawasan ruang dalaman kapal adalah yang paling terperinci.  

Monday, September 19, 2011

Vending Machine Jual Kondom di Tempat Awam






Mesin-mesin menjual kondom seperti di bawah ini kini mula dipasang secara besar-besaran di India sebagai langkah untuk menggalakkan budaya seks selamat dan membendung penularan penyakit berjangkit seperti AIDS.


Sesungguhnya ia satu langkah yang progresif oleh bahagian Negeri UP AIDS Control Society Wilayah Uttar Pradesh, India, yang telah memutuskan untuk memasang kira-kira 250 mesin menjual kondom di Lucknow untuk menggalakkan kesedaran tentang seks yang selamat. Mereka melihatnya sebagai langkah yang baik kerana penduduk di India masih malu untuk membeli kondom di kedai-kedai ubat atau farmasi.
 

Chinglish : Salah Terjemahan Bahasa Inggeris di Negara-Negara Asia





Jika anda berjalan-jalan di China, Jepun, Vietnam, malah di Malaysia sekalipun anda akan dapati kebanyakan papan tanda bahasa Inggeris di sana menggunakan bahasa Inggeris yang salah tatabahasanya. Malah di China, wujud istilah yang digelar Chinglish.

 

(VIDEO) Ahli Perniagaan Bertumbuk Semasa Berdebat di TV





Seorang hartawan Rusia yang memiliki dua stesen televisyen di Britain, Alexander Lebedev menumbuk seorang ahli perniagaan, Sergei Polonsky dalam satu rakaman perdebatan di stesen televisyen NTV.


Dia menumbuk Polonsky di depan sejumlah penonton sehingga menyebabkan ahli perniagaan itu melarikan diri dan terjatuh dari pentas.

Sunday, September 18, 2011

Perhimpunan Guinness World Record 2012





Ia adalah himpunan pelbagai keganjilan — paling besar, paling kecil, paling panjang, paling lama dan sebagainya.


Dengan pelbagai kelebihan itu, mereka berjaya menempatkan nama masing-masing dalam buku Rekod Dunia Guinness edisi 2012. Dan baru-baru ini mereka dihimpunkan dalam satu majlis khas di London sebagai penghargaan. Berikut antara highlight pemegang rekod dunia bagi edisi 2012:

Asia's Top 10 Cities For Business - Kuala Lumpur di Tempat Ke-3





Smart Travel Asia melalui undian Best in Travel Poll baru-baru ini telah mengeluarkan keputusan undian untuk kedudukan 10 Bandaraya Terbaik di Asia Ketegori Bisnes Untuk 2011. Apa yang membanggakan adalah kedudukan Kuala Lumpur di tempat ke-3 yang berkongsi kedudukan yang sama dengan bandaraya Seoul, Korea Selatan. Berikut adalah senarai lengkap ranking tersebut:

CARA-BOAT : Mini Caravan Yang Boleh Terapung






Orang ramai tidak lagi perlu memilih sama ada mahu berkhemah atau belayar ketika pergi bercuti selepas seorang pereka Jerman, Daniel Straub mencipta karavan yang boleh bertukar menjadi sebuah bot.


Karavan yang diberi nama Sealander itu ditarik kenderaan lain di atas jalan raya tetapi ia dipandu secara berasingan dengan menggunakan sebuah motor elektrik apabila berada di dalam air.

Selain dua tempat tidur, karavan, Sealander turut dilengkapi sebuah dapur, tandas dan meja makan.

Presiden Terkuat dan Paling Versatil di Dunia





Vladimir Putin, bekas presiden yang berusia 58 tahun dan kini memegang jawatan Perdana Menteri Rusia, telah ditanam dengan imej awam yang tersendiri dalam tempoh beberapa tahun yang lalu. Ahli politik itu telah memandu pesawat tempur, menangkap ikan paus, menaiki kereta lumba, berburu di dalam hutan dan pernah menyelam dengan kapal selam pada kedalaman terdalam di dunia 1400 meter (4600 kaki) di bawah permukaan Tasik Baikal.  


Berikut adalah koleksi beberapa gambar menarik yang diambil sepanjang tempoh Vladimir Putin memegang sebagai Perdana Menteri Rusia sejak beberapa tahun yang lalu.

Related Posts with Thumbnails