Skip to main content

(GAMBAR) Pemandu Bas Wanita IRAN

Sila kagum dengan kebolehan wanita-wanita di IRAN, kerana mereka sememangnya serba boleh. Mereka membuktikan bahawa menutup aurat bukanlah satu halangan untuk melakukan pekerjaan yang biasanya dilakukan oleh orang lelaki. Mereka siap berjubah, bertudung labuh dan memakai sarung tangan lagi.. Masih ingat lagi entri Ini, Ini dan Ini ??


Di Iran, sememangnya sudah lama dipraktikkan bas khas untuk wanita yang mana hanya wanita dan kanak-kanak yang dibenarkan menaiki bas tersebut, disamping hanya wanita yang dibenarkan memandu. Meskipun begitu, terdapat juga bas-bas konvensional lain yang turut dipandu oleh wanita.


Lagi gambar-gambar menarik: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Di Malaysia pun ada jugak ramai pemandu bas wanita, tetapi rasanya lebih kagum lagi dengan pemandu bas wanita di Iran.

sumber: http://www.payvand.com/news

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.