Skip to main content

Kereta Mempunyai 6 Tayar Pertama di Dunia
Selama 32 tahun diperlukan untuk pasukan Covini Engineering bagi melakukan kajian untuk menghasilkan kereta sport beroda 6 yang selesa dan praktikal untuk digunakan.


 

Six-wheeled C6W adalah kereta modifikasi yang diambil dari enjin Audi 4.2 liter yang mempunyai kuasa 433 bhp dengan kelajuan maksimum 297 km/ jam dan yang paling utama, kereta ini mempunyai 6 roda dimana 4 roda terdapat di bahagian depan, manakala 2 lagi di bahagian belakang.

Penggunaan 6 buah roda di mana 4 buah roda diletakkan di bahagian depan mengikut kajian yang dilakukan adalah untuk menjadikan kereta ini lebih stabil ketika mengambil selekoh, hebat ketika memecut di jalan raya serta ketika melakukan brek.


 
 
 
 
 

sumber: http://worldmustbecrazy.blogspot.com 

Comments

  1. peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. nmpk cm serangga apentah.. huhu~ seram sbb byk tayar je

    ReplyDelete
  3. Canggih ...betapa mahalnya kalau nak tukar tayarnya kelak

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.