Skip to main content

The Blue Lagoon Ecuador, Kolam Air Panas Paling Eksotik di Dunia

Tawar pengalaman menakjubkan, di lokasi paling eksotik

 

 Info Ringkas:
 • The Blue Lagoon Ecuador yang terletak di Rocas Baimbridgen merupakan lokasi kolam air panas yang paling banyak dikunjungi di Ecuador.
 • Berbeza dengan kebanyakan kolam air panas lain yang terletak di darat, the blue Lagoon ini terletak di tengah laut, menjadikan ia kolam air panas paling eksotik di dunia.
 • Kolam air panas ini terbentuk kerana kawasan tersebut merupakan bekas sebuah gunung berapi yang kini sudah tidak aktif lagi.  Gunung berapi ini dahulunya pernah meletus dan membentuk sebuah kawah yang sangat besar dan kini ia berisi dengan air yang dipanaskan oleh lapisan bawah bumi.
 • Air panas ini dikatakan kaya dengan mineral seperti silika dan belerang yang dipercayai mampu untuk menyembuhkan beberapa penyakit seperti psoriasis.
 • Suhu air di kawasan yang dibenarkan untuk mandi adalah antara 37 hingga 39 darjah celcius. 

 Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 


Comments

 1. xtakut ke nt gunung tu bleh aktif balik? possibilities

  ReplyDelete
 2. Macam best.. Agak2 boleh rebus telor ka dekat sini macam dekat air panas poring di sabah~ wah.. kalau lah aku dapt pegi kan best ...

  ReplyDelete
 3. Akak rasa pernah tersiar dalam Tv kisah ini.

  ReplyDelete
 4. chanteq~ klu sampai boleh berenang2 tu kire x de la panas sangat kan~

  ReplyDelete
 5. fuhh..bila la nak pergi sini agaknya..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.