Skip to main content

The Blue Lagoon Ecuador, Kolam Air Panas Paling Eksotik di Dunia





Tawar pengalaman menakjubkan, di lokasi paling eksotik

 

 Info Ringkas:
  • The Blue Lagoon Ecuador yang terletak di Rocas Baimbridgen merupakan lokasi kolam air panas yang paling banyak dikunjungi di Ecuador.
  • Berbeza dengan kebanyakan kolam air panas lain yang terletak di darat, the blue Lagoon ini terletak di tengah laut, menjadikan ia kolam air panas paling eksotik di dunia.
  • Kolam air panas ini terbentuk kerana kawasan tersebut merupakan bekas sebuah gunung berapi yang kini sudah tidak aktif lagi.  Gunung berapi ini dahulunya pernah meletus dan membentuk sebuah kawah yang sangat besar dan kini ia berisi dengan air yang dipanaskan oleh lapisan bawah bumi.
  • Air panas ini dikatakan kaya dengan mineral seperti silika dan belerang yang dipercayai mampu untuk menyembuhkan beberapa penyakit seperti psoriasis.
  • Suhu air di kawasan yang dibenarkan untuk mandi adalah antara 37 hingga 39 darjah celcius. 

 Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 


Comments

  1. xtakut ke nt gunung tu bleh aktif balik? possibilities

    ReplyDelete
  2. Macam best.. Agak2 boleh rebus telor ka dekat sini macam dekat air panas poring di sabah~ wah.. kalau lah aku dapt pegi kan best ...

    ReplyDelete
  3. Akak rasa pernah tersiar dalam Tv kisah ini.

    ReplyDelete
  4. chanteq~ klu sampai boleh berenang2 tu kire x de la panas sangat kan~

    ReplyDelete
  5. fuhh..bila la nak pergi sini agaknya..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.