Skip to main content

Pintu-Pintu Paling Unik- Anda Pasti Terpegun!




Anda Pasti Terpegun!...cewah, apa punya tagline la kan..hehe...tapi seriusly encik Billy memang terpegun gileer dengan konsep dan design pintu-pintu di bawah ni..memang kreatif. 

Mesti best  kalau satu hari nanti boleh apply kat rumah sendiri kan..kan...kan?


1. Pintu Ping-Pong (Ping Pong Door)


2. Pintu Langsir (Curtain Door) 


3. Pintu Retak-Retak (Shattering Door)


4. Pintu Mesra Alam (Revolution Eco-Friendly Door)


5. Pintu Angin dan Udara (Light + Air Door)


6. Pintu Rahsia Tersembunyi (Hidden Door)


7. Pintu Papan Hitam ( Chalk Door)


8. Pintu dengan Penyangkut (Door With Hooks)


9. Pintu Tolak dan Tarik (In & Out Door)


10. Pintu Alice in Wonderland


11. Pintu Automatik ETAF (Pintu yg terbuka mengikut bentuk badan)


12. Pintu Belanda

sumber: http://www.oddee.com

Comments

  1. wah2!! mang smrt r..pling smart pintu pech kot..p yg len pon mang chntek r..kreatif :)

    ReplyDelete
  2. comel n kreatif..nk pintu automatik ikut bentuk badan tu...comel je kalau sy yg guna sebab bentuk bulat akan muncul kot.huhu

    ReplyDelete
  3. pintu auto ikut badah tu cam best jer...

    ReplyDelete
  4. Best la pintu yang terbuka ikut bentuk badan tu....

    ReplyDelete
  5. hahha , bole gune utk subjek design niii .. huhu

    ReplyDelete
  6. wowwwww ... best gila pintu2 tu semua !

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.