Skip to main content

20 Artis Malaysia Paling Cantik




Nak tahu siapa artis/selebriti paling cantik di Malaysia? Sila lihat senarai ranking di bawah:


20. Tiara Jacquelina ( Pelakon/Penyanyi)


 19. Diana Amir (Pelakon)



18. Vanidah Imran (Pelakon/Pengacara)


17. Daphnie Iking (Pelakon/Pengacara)


16. Fasha Sanda (Pelakon)


 15. Pushpa Narayan (Pelakon/Model)


14. Nora Danish (Pelakon)


13. Hannah Tan (Pelakon/Pengacara/ Model)


 12. Siti Nurhaliza (Penyanyi)


 11. Maya Karin (Penyanyi/Pelakon/Pengacara)


 10. Lisa Surihani (Pelakon/Pengacara)


 9. Nurul Syuhada (Penyampai TV)


 8. Nasha Aziz (Pelakon/Model)


 7. Erra Fazira (Pelakon/Penyanyi)


 6. Amber Chia (Model/Pelakon)


 5. Diana Danielle (Pelakon)


4. Rozita Che Wan (Pelakon)


 3. Carmen Soo (Model/ Pelakon)


2. Nur Fazura (Pelakon)


 1. Juliana Evans (Pelakon)

Comments

  1. suke nasya aziz dan nora danish.. sweet :P

    ReplyDelete
  2. elfira loy x masuk list ker????

    ReplyDelete
  3. apsal juliana evan dpt no.1? rozita paling top

    ReplyDelete
  4. fasha sanda kalah ngn nora danish..i likeee...hehe

    ReplyDelete
  5. diana amir??????????????? eeeeeeeeeeuw!

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Elfira loy pn kau x knal?ish,ish

      Delete
  7. Ala...knp bukan Lisa ngan Erra yg dapat top3..?hihi gedik lak nk tanye..pape pun, ciptaan Tuhan.. Dorg mmg cantik

    ReplyDelete
  8. rozita che wan mata biru siott...XD

    ReplyDelete
  9. eehhhhhhhhhhhhh.....juliana mmg cun melecun but she's not no. 1 LOL~ heheheh ERRA lah pure malaysian! "^^ i LIKE FAZURA no.2 suke suke..~

    ReplyDelete
  10. FASHA SANDHA PALING CANTIK..

    ReplyDelete
  11. sy suka kt lisa..dia cntik dh lemah lembut jer..

    ReplyDelete
  12. bro billy.kalo model cina kt malaysia pon dikatakan artis ke?bg aku le,April Yap plg sweet n cantik skali n deserve no 1 kt Malaysia ni. tgk muke dier n bdn dier,gugat iman. (T_T)

    ReplyDelete
  13. saya suka fazura muka dia cam melayu tulen.

    ReplyDelete
  14. melayu fazura, cina amber chia, indian puspha narayan... satu malaysia.yang lain pan asian.keaslian yang penting.tak perlu bulu mata palsu...

    ReplyDelete
  15. erkk kenapa diana amir termasuk.. aiyakk. ce buat senarai yang belum kawen pulak nak tengok..

    ReplyDelete
  16. juliana evans tak la cntek sgt pon.. cube try list artis tanpa mekap kee.. okei wat..! suggestion nih..

    ReplyDelete
  17. ade je org bese kt luar ni lagi lawa dari artis.

    ReplyDelete
  18. NEOLOFA..XDE KER..CUN GAK TUE!!BUT..I PREFER HELIZA THE MOST CUTE ONE!!

    ReplyDelete
  19. nak tengok sapa paling cantik try suruh mereka pose tanpa pakaian pulak...

    ReplyDelete
  20. hajah rosmah gk pling cntik

    ReplyDelete
  21. ala buat la 29 artis wanita tercantik rupa dan budi pekerti dan akhlak. pls

    ReplyDelete
  22. Thailand sangat cantik lagi haha saya dari thailand - -

    ReplyDelete
  23. Thailand sangat cantik lagi haha saya dari thailand - -

    ReplyDelete
  24. Siti la no 1..ape lah!..neelofa pun takde..ntah pape

    ReplyDelete
  25. Siti no 1..seri ngan rozita che wan..baru btul!!..diana amir pun ade??rabun ke buta?

    ReplyDelete
  26. Sari Yanti, Raja Farah, Faezah Elai

    ReplyDelete
  27. Najwa latif, ur #1 for me

    ReplyDelete
  28. hmm yana samsudin xder?

    ReplyDelete
  29. Anita sarawak paling cantik.xd sape boleh lawan kulit gebu dan body bgetah die..rozita che wan pun kalah..kuikui

    ReplyDelete
  30. Jihan paling cantikla

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.