Skip to main content

Pokok Krismas Termahal di Dunia

Inilah pokok krismas termahal di dunia. Yang peliknya, knp pokok krismas ni berada di negara Arab? Negara Islam pulak tu..

Fakta Ringkas: 
  • Bernilai  7 juta pound sterling atau kira-kira RM 30 juta
  • Terletak di lobi Hotel Emirates Palace di Abu Dhabi, UAE
  • Sebanyak 181 batu permata yang terdiri daripada zamrud, safir, berlian dan batu permata yang lainnya digunakan untuk menghias pokok krismas ini. Ia berketinggian 40 kaki.
  • Ketika ditanya apakah pembuatan pokok krismas mewah ditengah komuniti muslim tidak akan menyinggung perasaan umat Islam, Hans Olbertz General Manager Hotel Emirates Palace meyakinkan bahawa perkara tersebut tidak terjadi kerana tegasnya UEA merupakan negara liberal yang bebas. So persoalan kat atas tu dah terjawab le.. 

    Emirates Palace, hotel 7 bintang di Abu Dhabi

    sumber: ruanghati.com
     

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.