Skip to main content

[Gambar]- Binatang-Binatang Berwarna Pink

Encik Billy baru jer tengok cite Pink Panther, pastuh ingat nak cari info pasal kartun tu la, aleh-aleh ter usha pulak binatang2 kiut berwarna pink ni...hehe. Jomlah layan, kalau tak nak layan pun takpe..

 Ini sejenis belalang pink yang ditemui di daerah pergunungan Pennsylvania


 Agak-agaknya, ni binatang apa ea? Ha, ni ikan! Sejenis ikan yang hidup di Teluk Mexico dan di Laut Caribean. Hidup pada kedalaman 100m.

 Ini pula ikan lumba-lumba yg hanya dapat ditemui di sungai Amazon dan di beberapa sungai lain di Amerika Latin. Tak tahu pulak ikan lumba2 boleh hidup kat sungai!

 Mengikut info, haiwan di atas dinamakan Armadillo, iaitu sejenis mamalia dari keluarga Dasypodidae. Erm, rasanya salah satu dr spesies tikus la kot. Haiwan ini banyak ditemui di Argentina.

 Iguana pink ini pertama kali dijumpai pada tahun 1986. Banyak ditemui di Kepulauan Galapagos.

Ni stended la...anak gajah baru lahir warna pink. Anak badak sumbu pun warna pink juga kan..


Comments

  1. huhu..comel la tikus 2..
    cube cari haiwan warne emas...
    =p

    ReplyDelete
  2. kat malaysia pun banyak binatang warna pink..
    contohnya kancil..kelisa..rusa..

    ReplyDelete
  3. @ijam ismail warna emas? wow mana nk cari tue..ikan emas ade la kan..hehe

    ReplyDelete
  4. @manggosteen eh, diorg bkn ke warna coklat/perang?

    ReplyDelete
  5. en.billy..
    mksudnye..kte rusa,,kncill..huuuhu

    ReplyDelete
  6. ngapa yg last tu tak buh gambar billy pakai baju pink??? heeee..

    ReplyDelete
  7. @sizu
    haha...this is hillarious!lmbt paham lak en billy ni

    ReplyDelete
  8. @Sharifah nor tu ah, syg pulak en billy xde baju pink, klu tak da lama ltk.wahaha

    ReplyDelete
  9. wah lucu yah kalau warnanya pink...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.