Friday, January 7, 2011

[Gambar]- Binatang-Binatang Berwarna Pink

Encik Billy baru jer tengok cite Pink Panther, pastuh ingat nak cari info pasal kartun tu la, aleh-aleh ter usha pulak binatang2 kiut berwarna pink ni...hehe. Jomlah layan, kalau tak nak layan pun takpe..

 Ini sejenis belalang pink yang ditemui di daerah pergunungan Pennsylvania


 Agak-agaknya, ni binatang apa ea? Ha, ni ikan! Sejenis ikan yang hidup di Teluk Mexico dan di Laut Caribean. Hidup pada kedalaman 100m.

 Ini pula ikan lumba-lumba yg hanya dapat ditemui di sungai Amazon dan di beberapa sungai lain di Amerika Latin. Tak tahu pulak ikan lumba2 boleh hidup kat sungai!

 Mengikut info, haiwan di atas dinamakan Armadillo, iaitu sejenis mamalia dari keluarga Dasypodidae. Erm, rasanya salah satu dr spesies tikus la kot. Haiwan ini banyak ditemui di Argentina.

 Iguana pink ini pertama kali dijumpai pada tahun 1986. Banyak ditemui di Kepulauan Galapagos.

Ni stended la...anak gajah baru lahir warna pink. Anak badak sumbu pun warna pink juga kan..



Entri-Entri Berkaitan.....

11 comments:

  1. huhu..comel la tikus 2..
    cube cari haiwan warne emas...
    =p

    ReplyDelete
  2. kat malaysia pun banyak binatang warna pink..
    contohnya kancil..kelisa..rusa..

    ReplyDelete
  3. @ijam ismail warna emas? wow mana nk cari tue..ikan emas ade la kan..hehe

    ReplyDelete
  4. @manggosteen eh, diorg bkn ke warna coklat/perang?

    ReplyDelete
  5. en.billy..
    mksudnye..kte rusa,,kncill..huuuhu

    ReplyDelete
  6. ngapa yg last tu tak buh gambar billy pakai baju pink??? heeee..

    ReplyDelete
  7. @sizu
    haha...this is hillarious!lmbt paham lak en billy ni

    ReplyDelete
  8. @Sharifah nor tu ah, syg pulak en billy xde baju pink, klu tak da lama ltk.wahaha

    ReplyDelete
  9. wah lucu yah kalau warnanya pink...hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails