Thursday, September 30, 2010

82 Rahsia Tahi Lalat



       
 Rahsia 1-20


1. Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah
5. Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita
6. Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah - Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan
13. Punggung kiri - Malas dan suka duduk
14. Betis kanan - Suka berhibur, boros
15. Betis kiri - Rajin, tidak suka menganggur
16. Lutut kanan - Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
17. Lutut kiri - Kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan - Terkabul cita-cita
19. Kepala sebelah kiri - Sering menemui kesusahan
20. Kepala sebelah belakang - Jujur, sabar dan tekun



Entri 18SX- Pesta Seks Terbesar Di Dunia

orgy girls standing World Record in Japan: Largest Orgy picture 


Tak tahulah apa yang ada dalam kepala hotak mereka-mereka ini sehingga sanggup melakukan sesuatu yang mungkar tetapi dihalalkan mengikut pertimbangan mereka. Tak malu ker? Maruah. Harga diri.Sesuatu yang patut dijaga tetapi dibiarkan tidak terjaga-dengan sengaja.

Fakta ringkas:
  • Merupakan pesta seks terbesar di dunia
  • Disertai oleh 500 orang; 250 lelaki/jantan miang dan 250 perempuan/ betina sundal.
  • Dibuat di sebuah gudang lama, dengan harapan untuk mencatat satu rekod dunia.
  • Dirakam (ya! dirakam) dalam bentuk DVD dan diarahkan oleh William Shawn Edrah, seorang inggeris. Patutla! Orang putih yang dok ajar orang2 Jepun ni...
  • Dirakam selama 2 hari 1 malam.
 

[GAMBAR]- Haiwan-Haiwan Ketika Tersenyum

Cuba tengok gambar-gambar kat bawah nie. Senyuman sapa yang paling manis dan menawan?

 Lagi gambar-gambar menarik:

Wednesday, September 29, 2010

Snippets(4) - 12 Fakta Unik Hari Ini

  
.

1. Jika anda menggosokkan bawang ke kaki, sekitar 30 – 60 minit anda akan dapat merasakan kesannya. Ini kerana bawang tersebut mengalir melalui aliran darah.

2. Anda tidak akan dapat membunuh diri dengan menahan nafas (kalau anda melakukannya sampai tak sedarkan diri, anda akan mulai bernafas normal secepatnya).

3. Setiap satu inci persegi kulit manusia terdapat 20 juta makhluk mikroskopik.

4. Kuku pada jari tangan tumbuh empat kali lebih cepat dari jari kaki.

5. Pengguna tangan kanan, dalam rata-rata, hidup sembilan tahun lebih lama dari orang kidal.

6. 10% daripada manusia di bumi ini adalah kidal.

7. 10% daripada manusia di bumi ini adalah homoseksual. 

8. Seorang lelaki lebih mampu membaca tulisan dengan ukuran huruf kecil daripada wanita

9. Bola mata kita beratnya lebih kurang 28 gram

10. Jika kita kehilangan satu mata, kita akan kehilangan 1/5 dari pengelihatan kita dan kehilangan seluruh persepsi tentang kedalaman objek. 

11. Dengan merentangkan kedua tangan sejauh mungkin, jarak dari kedua hujung tangan adalah sama dengan tinggi kita.
 
12. Merebus telur burung unta memerlukan waktu 40 minit.



Tuesday, September 28, 2010

Melawat Istana Sultan Brunei, semuanya daripada Emas!!

Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah merupakan raja kedua terkaya di dunia (klik sini untuk baca) dengan kekayaan berjumlah RM 64 billion. Selain terkenal kerana kekayaannya, baginda juga terkenal dengan tabiatnya yang suka berbelanja mewah. Antaranya dikatakan memiliki lebih daripada 7000 buah kereta (klik sini untuk baca) , jet peribadi mewah, beberapa istana mewah dan banyak lagi.

Apa kata kali ini kita melawat salah satu daripada istananya? Jom tengok gambar-gambar kat bawah nie...


Kamar tidur Sultan, hanya karpet dan selimut shj yang tak dibuat dari emas

Bath Tub yang dibuat dari emas

Monday, September 27, 2010

Kenapa Orang Lelaki Tak Boleh Jadi Model Kereta?

Kalau kita perhatikan, tak kiralah di mana-mana ekspo atau pameran pemotoran atau di litar lumba dan majalah sekalipun, pastinya model-model yang digunakan untuk menampilkan keluaran kereta terbaru adalah model-model perempuan, jarang sekali model lelaki digunakan (law of attraction). Tapi kadang-kadang pelik juga, takkan lah hanya orang lelaki saja yang nak beli kereta. Orang perempuan tak beli ke?

Kenapa ya? Mungkin gambar-gambar di bawah ini ada jawapannya:




 Lagi gambar-gambar menarik:

Sunday, September 26, 2010

[GAMBAR]- Pasukan Bola Sepak Wanita IRAN

Siapa kata wanita Islam tidak boleh bersukan tanpa menutup aurat?  Di Iran, segalanya mungkin bagi muslimah di sana...

 

 Lagi gambar-gambar menarik:

9 Bentuk-Bentuk 'Love' Semulajadi dan Buatan

1.Heart-Shaped Mangrove, Voh, New Caledonia

Pernah tengok cite Boys Over Flower? Inilah tempatnya di mana Goo Jun Pyo membawa kekasihnya, Gum Jan Di menggunakan helikopter untuk menyatakan rasa cintanya kepada gadis itu. Mungkin inilah salah satu potongan mangrove berbentuk hati yang paling terkenal di New Caledonia, dibuat oleh fotografer udara terkenal Yann Arthus Bertrand dan ditampilkan pada muka depan bukunya, dengan judul “Earth From Above.”
 
2. Heart-Shaped Island, Gutierrez Lake, Patagonia

Sebuah pulau berbentuk 'love', dilitupi oleh pohon indah ini dapat dilawati di Patagonia, Argentina dan paling indah bila dilihat dari sisi timur tasik Gutierrez. 
 

Saturday, September 25, 2010

Batu Seperti Orang Sedang Bercumbu


Best kan kalau boleh datang berbulan madu kat tempat ni? Tempat ini disebut sebagai tempat paling romantis di Amerika Syarikat. Sila baca fakta ringkas di bawah untuk mengetahui dengan lebih lanjut (^_^)


Friday, September 24, 2010

Ilusi Optik(4) Edisi: Eh, gambar ni boleh berputar la!

Kesemua imej dekat bawah ni bila dipandang kelihatan berputar-putar. Yang menariknya, ia berputar dengan kelajuan yang tersendiri. Mengapa ya? Siapa tahu?




Ada banyak lagi gambar dekat bawah ni. Sesungguhnya bermain dengan ilusi dan optik adalah sesuatu yang mengujakan! Anda teruja? Hahaha!


Mouse Komputer Tertua Di Dunia


Gambar di atas adalah gambar mouse komputer pertama yang dicipta di dunia.

Wednesday, September 22, 2010

Sex Drive-Thru di Eropah

Astaghfirullah hal azim...ingatkan dekat McD saja ada drive-tru. Rupa-rupanya, lebih dari itu pun ada. Kalau dekat Malaysia, ada rumah urut batin, dekat Eropah lagi dahsyat. Mungkin dekat sana tak ada rumah urut kot.


Banyak negara Eropah memiliki bisnis ini sekarang. Ini disebut kotak seks atau seks drive-thru. Kotak seperti ini pertama kali muncul di Jerman .

Lagi gambar-gambar menarik:

Resepi: Laksa Style Utara


Bahan-bahan:

10 tangkai cili kering dikisar 
5 bawang merah dikisar 
3 bawang putih dikisar 
Belacan ikut suka tapi biasanya guna banyak 
6 ekor ikan kembung direbus, ambil isi & dikisar, airnya jgn dibuang
Laksa- direndam, direbus & toskan 
Timun diracik 
Salad kalu suka 
Limau nipis 
Daun kesom 
Bunga kantan 
Garam 
Sedikit Ajinamoto (optional) 


Cara - cara:

Bahan-bahan yg dikisar tadi dimasukkan dalam peruk, campur air rebusan ikan tadi.  Rebus dulu sampai masak dan tambah air jika perlu.  Bila bahan-bahan dah betul-betul masak, masukkan ikan, daun-daun semua tu,garam dan rasa dulu. Ada sesetengah orang suka tambah gula sedikit.. ikut selera masing-masing. Siap dihidang. Boleh tambah timun, bawang, telur rebus dan cabai melaka ketika hendak makan nanti.

12 Pembuat Kuih Bulan Yang Mendapat Sijil Halal


Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mengeluarkan sijil halal kepada 12 syarikat pengeluar kuih bulan yang produknya boleh dimakan oleh masyarakat Islam.

Tuesday, September 21, 2010

Tandas-Tandas Unik

 

Sofitel Hotel: Queenstown, New Zealand

 

China

Lagi gambar menarik:

Monday, September 20, 2010

Imej Pasir Yg Diperbesar 110x

Seorang ahli geologi, Gary Greenberg telah melakukan kajian mendalam terhadap pasir yang dikumpulnya dari serata dunia dan hasilnya sangatlah menakjubkan. Berikut adalah gambar-gambar butiran kecil pasir yang diperbesarkan menggunakan Mikroskop Edge 3D (pembesaran 110x)




Lagi Gambar-Gambar Menarik:

Saturday, September 18, 2010

Bermain Ski Salji di Tengah Padang Pasir

Dubai Indoor Ski Arena

Bayangkan di sebuah bandaraya yang terletak di tengah padang pasir yang jarang sekali hujan, terdapat sebuah cerun dipenuhi salji persis pergunungan Alps yang membolehkan anda bermain salji dan ski. Malah turut ada kereta kabel yang boleh membawa anda bersiar-siar di sekelilingnya. Hebat bukan?




Fakta ringkas Dubai Ski:
  • Merupakan gelanggang ski tertutup yang terbesar di dunia
  • Berkeluasan 22500 m-sq, ia dibina di tengah-tengah padang pasir Dubai dan dipenuhi dengan salji buatan sepanjang tahun.
  • Mempunyai lima tahap kesukaran berbeza, dan mengikut sistem piawaian antarabangsa, kompleks ini diiktiraf mempunyai lurah ski yang paling mencabar di dunia dan terbukti sukar walaupun kepada peluncur terbaik.
  • Mempunyai taman salji (Snow Park) berkeluasan 3000 m-sq, dan merupakan yang terbesar di dunia.
Lagi gambar-gambar menarik Dubai Ski:

Otot-Otot Terbesar

Bagi lelaki, memiliki otot yang besar terutamanya di lengan dan di perut(six pack) pastinya menjadi idaman. Bila otot besar, baru nampak tough, nampak macho, gagah perkasa dan saham pun naik di kalangan para wanita (dan mungkin juga dikalangan lelaki l****t).

Tapi kalau otot terlalu besar gedabak macam mana? Macam gambar-bambar kat bawah ni.




Lagi gambar-gambar otot:

Thursday, September 16, 2010

Resepi Bujang: Bihun Goreng SimplyBilly


Bahan-bahan:
500 gm bihun ~ rendamkan hingga lembut dan toskan
3 batang sosej dipotong nipis
2 sudu cili kisar
3 ulas bawang putih ~ ditumbuk
1 biji bawang besar ~ ditumbuk
4 sudu cili sos atau secukupnya
2 sudu sos tomato atau secukupnya
2 biji telur
Taugeh-kalau suka
Minyak
Garam dan gula secukupnya
Serbuk pati ayam ~ kalau suka.

Cara penyediaan:
1. Panaskan minyak dan tumiskan cili, bawang putih dan bawang besar sehingga wangi.
2. Masukan hirisan sosej dan kacau rata.
3. Bila nampak masak masukkan cili sos, sos tomato, garam, gula, serbuk pati ayam dan air.
4. Masukkan bihun dan kacau rata sehingga sebati.
5. Alihkan bihun ke satu bahagian, kemudian pecahkan telur.
6. Tunggu telur sehingga separuh masuk, kemudian gaulkan bihun.
5. Bila nampak bihun lembut masukkan taugeh.
6. Gaulkan rata dan bolehlah diangkat.
Sedia dihidang.

Thursday, September 9, 2010

Model Notebook Samsung yang Tembus Cahaya

Mungkin inilah generasi laptop masa hadapan: super power, design menarik, energy saving, mesra alam, dan yang paling penting adalah berciri unik seperti laptop yang bakal dikeluarkan oleh Samsung ini.



Fakta Ringkas:
  • Menggunakan teknologi OLED
  • Dalam keadaan OFF, skrin laptop akan menjadi transparent, dengan 40% cahaya boleh tembus dari belakang.
  • Dalam keadaan ON, pengguna akan dapat melihat ikon dan aplikasi komputer di skrin, juga dapat melihat apa yang berlaku di sebalik skrin laptop.
  • Bakal dilancarkan di pasaran pada penghujung 2010 atau awal 2011
 Lagi gambar-gambar menarik:

Wednesday, September 8, 2010

Gambar Angelina Jolie di Pakistan

Di bawah ini adalah gambar Angelina Jolie ketika melawat mangsa-mangsa banjir di Pakistan baru-baru ini. Menariknya, bintang ini turut mengenakan selendang bagi menutup rambutnya. Sejuk hati bila memandang wajah bintang seksi ini mengenakan selendang...





Fakta ringkas keadaan banjir di Pakistan:
  • Satu perlima daripada kawasan tanah di negara itu ditenggelami air (kira-kira 160,000 km persegi kawasan terjejas)-kalau dinisbahkan dengan keluasan Malaysia, kira-kira satu pertiga kawasan di negara ini ditenggelami air, bayangkan!!
  • Hampir 2000 orang terkorban sehingga kini
  • Sejuta tempat tinggal musnah atau rosak teruk
  • PBB menaksirkan lebih 20 juta penduduk menjadi mangsa,melebihi jumlah mangsa tsunami pada tahun 2004 di Lautan Hindi, gempa bumi di Kashmir pada tahun 2010 dan gempa bumi di Haiti tahun ini.

Lagi gambar-gambar menarik Angelina Jolie:

Monday, September 6, 2010

Negara-Negara Tanpa Kekuatan Ketenteraan


Tidak semua negara memiliki kekuatan ketenteraan, luar biasanya negara-negara tersebut dapat terus maju dan tidak takut dijajah oleh negara lain.

  1. Solomon island
  2. Costa Rica
  3. Samoa
  4. Palau
  5. Andorra
  6. Marshal l Island
  7. Vatican 
Negara-negara di atas tidak takut negara lain kerana walau tidak mempunyai kekuatan sendiri untuk melawan, mereka saat merdeka didukung dan dijamin oleh banyak negara sekaligus, misalnya saja Costa Rica, negara tersebut dibacking oleh sekitar 22 negara berkekuatan ketenteraan, termasuk Amerika Syarikat.

Tidak hairanlah kan sebab negara-negara di atas hanyalah negara kecil yang tidak mempunyai kepentingan besar di arena antarabangsa. Kalau Malaysia? tak mungkinlah tak mempunyai kekuatan ketenteraan sebab di kawasan Asia Tenggara saja sering berlaku permusuhan antara Malaysia dan negara-negara sekitar.

Snippets(3) - 20 Fakta Menarik Hari Ini


1. Orang German cuba untuk meniru Coca-cola dan menghasilkan Fanta

2. Seumur hidup kita meminum air sebanyak lebih kurang 75,000 liter

3. Setiap orang, termasuk kembar, cop jari dan tekstur lidahnya tidak ada yang sama.

4. Titik merah pada 7-Up logo berasal dari penemunya yang bermata merah. Dia seorang albino.

5. Seorang lelaki kehilangan 40 helai rambut tiap hari. Wanita pula 70 helai sehari.

6. Tanda ’save’ pada Microsoft Office programs menunjukan gambar floppy disk dengan shutter terbalik

7. Albert Einstein dan Charles Darwin, keduanya menikah dengan sepupu pertama mereka Elsa Löwenthal dan Emma Wedgewood).

8. Unta punya 3 kelopak mata.

9. Sehelai rambut di kepala kita mempunyai masa tumbuh 2 sampai 6 tahun sebelum diganti dengan rambut baru

10. Seseorang itu masih di dalam keadaan sedar selama 8 saat setelah dipenggal 


Lagi fakta-fakta menarik :

Melawat Kolam Renang Terbesar di Dunia

Bayangkan sebuah kolam renang yang seluas lautan berada di depan mata anda. Apalagi, jika anda mempunyai kapal layar, ataupun sebuah jet ski, anda boleh menggunakannya di kolam renang ini. Mustahil?


Kini tidak lagi. Anda boleh melakukannya di sebuah kolam renang yang terletak di Chile. Tetapi jauh la pulak kan...hahaha. Simpan sajalah impian anda tu...


Fakta ringkas:
  • Lokasi : San Alfonso del Mar Resort, Chile
  • Diakui oleh Guinness World of Records sebagai kolam renang terbesar di dunia
  • Keluasan: 8 hektar dan sepanjang 1 kilometer dengan kedalaman 35 meter
  • Memecahkan rekod kolam terbesar sebelum ini yang dipegang oleh  Orthlieb pool di Casablanca, Morocco, yang berkeluasan 150 meter x 100 meter. 
  • Dibina oleh seorang biochemist dan ahli perniagaan Chile, Fernando Fischmann dengan menggunakan teknologi terkini sehingga mampu menghasilkan air kolam yang jernih.
  • Memerlukan kira-kira 250 000 meter cubic air untuk memenuhi keseluruhan kolam.
  • Kira-kira 6000 kali ganda keluasan kolam renang biasa. 



Lagi gambar-gambar menarik:

Friday, September 3, 2010

Resepi Billy: Cara Buat Puding Jagung

Biasalah orang bujang (dan available lagi) macam saya ni suka cuba macam-macam resepi. Tambah pula dalam bulan-bulan puasa macam ni memang teringin nak makan macam-macam. Nafsu kan...

Semalam cuba buat puding jagung. Ambik resepi internet macam dekat bawah ni...


Bahan-bahan:

  • 1 cawan tepung kastad
  • 1 cawan jagung manis
  • 3/4 cawan gula
  • 3 cawan air
  • 1 1/2 cawan susu cair

Cara-cara:

  1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
  2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
  3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll. 
Lagi cerita menarik di sebalik penyediaan puding jagung ini :

Wednesday, September 1, 2010

Duit Syiling Kuno Rom yang Berunsur Porno

Rupa-rupanya orang zaman dulu lagi dahsyat dalam bab-bab mcm ni ek? Hiyalah mungkin sebab zaman dulu takda kamera mcm zaman sekarang ni, sebab tu diorg ukir atas duit syiling.




Lagi gambar-gambar menarik:

Related Posts with Thumbnails