Thursday, December 2, 2010

Model Terbaru Kereta Proton 'Pahlawan 5 Bersaudara'

Sekarang ini sedang berlangsung Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS 2010) di PWTC, dan peluang ini digunakan oleh PROTON untuk memperkenalkan beberapa model terbaru kereta keluarannya termasuk 5 model konsep yang digelar 'pahlawan series.'

Menariknya, model kereta konsep ini menggunakan nama-nama pahlawan Melaka; Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekir, Hang Lekiu dan Hang Kasturi..haha lawak pun ada! Tapi ini bukan lawak, memang betul-betul. Dan desain-desain yang digunakan pada model ini pun boleh tahan cun, rasa dah setaraf macam kereta keluaran Jepun dan Korea.

Proton Tuah


Proton Jebat


Proton Lekir


Proton Lekiu


Proton Kasturi
 


sumber gambar: paultan.org


Entri-Entri Berkaitan.....

16 comments:

  1. nur azila: cun gak tu.mcm keta lotus.huhu

    ReplyDelete
  2. FiD: jebat tu basically inspira jugak.diorg modify je

    ReplyDelete
  3. semuanya dari kereta asal yang dinaiktaraf....huhu....memanglah nampak sama macam kereta proton yang lain....Lekir tu yang versi lotus...

    ReplyDelete
  4. biar betik ni...dia jual nnti kira cam keta yg jual kat Shell 2ke??kumpul koleksi..hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau aku da duit... aku nk semua... ambik gmbr ke... ehehe

    ReplyDelete
  6. kasturi cam saga
    lekiu cam exora
    lekir cam lotus tpi nmpak mainan haha
    cun2!! cantik ah

    ReplyDelete
  7. tuah tu cm forte
    jebat cam inspira
    lekir cam lotus
    lekiu cam exora/rondo
    kasturi cam saga

    ReplyDelete
  8. proton nie x abeh2 rembat design wg len....dh xde design len ka???

    ReplyDelete
  9. nmpk sgt nie bkn rekaan malysia...copy n paste adalah!!!

    ReplyDelete
  10. bgus cuba dpd cakap 0.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails