Skip to main content

Wanita Selalu Guna Alasan Insan Lemah


Satu kajian terbaru di Britain mengesahkan ungkapan 'saya cuma seorang wanita' kerap digunakan oleh kaum hawa bagi menutup kelemahan atau kegagalan diri.

Kajian tersebut mendapati 88 peratus responden wanita pernah menggunakan jantina mereka sebagai alasan manakala lebih separuh mengakui membuat alasan itu secara tetap. 


Antara yang cenderung berlaku, wanita akan menyalahkan jantina kerana kelemahan skil memandu atau meletak kereta.

Alasan tersebut turut popular bagi wanita untuk mengelak mengangkat benda berat, menangkap serangga, membuka penutup ketat, mengelak konfrontasi, bertukang dan cemerlang dalam bidang sukan selain kelemahan pemanduan arah.

Hasil kaji selidik itu diumumkan selepas selebriti Britain, Katie Price mengaku di sebuah mahkamah majistret pada minggu lalu bahawa kenderaan yang dipandunya tiba-tiba melencong kerana dia cuma seorang pemandu wanita biasa.

Alasan model itu tidak diterima oleh majistret di mahkamah tersebut menyebabkan dia didapati bersalah kerana cuai mengendalikan kenderaan. 

sumber: kosmo

Comments

  1. "pompn mmng lmh kn..tp bukn cuai n ngade2..sume owg wt kesilapn..xkre pompn tw llki..aqu ske wt sesuatu ngn semangt..xpnh ngaku klh..hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.