Friday, October 8, 2010

Wanita Selalu Guna Alasan Insan Lemah


Satu kajian terbaru di Britain mengesahkan ungkapan 'saya cuma seorang wanita' kerap digunakan oleh kaum hawa bagi menutup kelemahan atau kegagalan diri.

Kajian tersebut mendapati 88 peratus responden wanita pernah menggunakan jantina mereka sebagai alasan manakala lebih separuh mengakui membuat alasan itu secara tetap. 


Antara yang cenderung berlaku, wanita akan menyalahkan jantina kerana kelemahan skil memandu atau meletak kereta.

Alasan tersebut turut popular bagi wanita untuk mengelak mengangkat benda berat, menangkap serangga, membuka penutup ketat, mengelak konfrontasi, bertukang dan cemerlang dalam bidang sukan selain kelemahan pemanduan arah.

Hasil kaji selidik itu diumumkan selepas selebriti Britain, Katie Price mengaku di sebuah mahkamah majistret pada minggu lalu bahawa kenderaan yang dipandunya tiba-tiba melencong kerana dia cuma seorang pemandu wanita biasa.

Alasan model itu tidak diterima oleh majistret di mahkamah tersebut menyebabkan dia didapati bersalah kerana cuai mengendalikan kenderaan. 

sumber: kosmo

Entri-Entri Berkaitan.....

1 comments:

  1. "pompn mmng lmh kn..tp bukn cuai n ngade2..sume owg wt kesilapn..xkre pompn tw llki..aqu ske wt sesuatu ngn semangt..xpnh ngaku klh..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails