Friday, October 15, 2010

Model Telanjang Di London Fashion Week

Designer Charlie Le Mindu, menimbulkan kehebohan pada acara "London Fashion Week" yang lalu  kerana menampilkan para model yang telanjang di atas pentas catwalk.
Seperti diberitakan Daily Mail, para model bogel itu hanya mengenakan kasut boot bertumit tinggi warna pink, topi, tas tangan, wig, dan tanpa mengenakan pakaian yang menutupi tubuh mereka.


Fakta ringkas: 
  • Designer Charlie Le Mindu, merupakan seorang pereka wig(rambut palsu) yang terkenal kerana menampilkan cara aneh untuk mempersembahkan karyanya.
  • Dia yang berketurunan Perancis baru setahun melancarkan labelnya sendiri tetapi sudah mampu menarik perhatian ramai.
  • Tahun lalu di pentas yang sama, Le Mindu membangkitkan kemarahan di kalangan aktivis hak binatang kerana mengeluarkan penutup kepala yang menutupi seluruh wajah dibuat dari tikus asli dan bangkai tikus besar.
  •  Karya terakhirnya bukan yang paling praktis dengan beberapa aksesori, termasuk penutup kepala beruang aneh bermotif leopard, yang menutupi seluruh wajah model yang memakainya. 
  • Le Mindu lahir di kawasan terpencil di Perancis, dia belajar seni rambut di Vidal Sassoon dan Toni & Guy sebelum beralih ke wig dan membuka studio di kawasan Shoreditch di East London.

Dalam satu adegan yang mengingatkan kita pada kisah klasik "Pakaian Baru Kaisar" itu, banyak "fashionista" yang tak tahu macam mana nak arahkan pandangan mereka ke arah mana. Yelah, dah orang bogel depan mata, sapa yang tak berpinar!



sumber: http://www.duniakita.info

Entri-Entri Berkaitan.....

4 comments:

  1. kesiannyer org pompuan di exploitasi !!!!

    ReplyDelete
  2. mmg org pompuan dieksploitasi dlm byk benda...kesian mmg kesian tp kalau tuan badan sniri yg merelakan, nk bt cm mana.kesian hny pd yg dieksploitasi tanpa rela dan ditindas. yg mcm mereka ni x payah kesian le..

    ReplyDelete
  3. hoho...awat la perempuan2 ni sanggup jd model plak tu.samar den oiii!!!!
    klu kat malaysia ni cnfrm penuh 1 dewan mau tengok fashion show ni!!!

    ReplyDelete
  4. merelakan maruah diri dipijak.. haiz

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails