Skip to main content

Unreal Place of the World- Dotted Lake
Jika anda datang ke Osoyoos dekat British Columbia, jangan lewatkan kesempatan untuk mengunjungi salah satu tasik di antara tasik paling pelik di dunia. Tasik ini dikenali sebagai Tasik Osoyoos , juga terkenal dengan nama-nama lain seperti Dotted Lake atau Spotted Lake.


Bila anda melihat foto-foto berikut, anda akan melihat mengapa mereka menyebutnya tasik bertitik (Dotted Lake) . Ada banyak titik-titik aneh di atasnya dan kelihatan ia benar-benar seperti dari planet lain.


Sebenarnya tasik ini dipenuhi oleh banyak tasik kecil. Dipercayai bahawa air di tasik ini mempunyai kuasa penyembuhan pelbagai jenis penyakit, kerana sangat
kaya dengan pelbagai sumber mineral.

=

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.